ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

«Μούφα» η θανατική ποινή για την 19χρονη με την Κοκαΐνη – Τι πραγματικά ισχύει…

Πέσαμε και εμείς στην παγίδα χωρίς καν να το ερευνήσουμε σωστά.

Διαβάστε παρακάτω το δημοσίευμα απο τα Ellinika Hoaxes και θα καταλάβετε…

Η είδηση της σύλληψης μιας 19χρονης στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ που μετέφερε 2,6 κιλά κοκαινης, αποτελεί ένα από τα κυριότερα θέματα των τελευταίων ημερών.

Σύμφωνα με πολλά δημοσιεύματα, η νεαρή Ελληνίδα κινδυνεύει να βρεθεί αντιμέτωπη με τη θανατική ποινή. Είναι αλήθεια;

  • ΨΕΥΔΗΣ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΣ

 

Τι ισχύει;

Το Χονγκ Κονγκ ήταν βρετανική αποικία από το 1842 και ανήκε στη Βρετανική Κοινοπολιτεία έως το 1997 οπότε η κυριαρχία μεταβιβάστηκε στην Κίνα. Σήμερα κυβερνάται ως «αυτόνομη» ειδική διοικητική περιοχή κατά τον βασικό νόμο του Χονγκ Κονγκ (One country, two systems). Η αυτονομία αφορά το νομικό σύστημα, το νόμισμα, την τελωνειακή πολιτική, τις πολιτιστικές αντιπροσωπείες, τις διεθνείς αθλητικές ομάδες του και τους νόμους μετανάστευσης.

Η θανατική ποινή στο Χονγκ Κονγκ καταργήθηκε επισήμως το 1993. Μέχρι τότε, η θανατική ποινή μπορούσε να επιβληθεί για αδικήματα όπως δολοφονία, απαγωγή που τελειώνει με θάνατο και πειρατεία. Σύμφωνα με την αρχή της ανεξαρτησίας του νομικού συστήματος στο βασικό νόμο του Χονγκ Κονγκ, η κατάργηση της θανατικής ποινής παρέμεινε σε ισχύ ακόμη και μετά τη μεταβίβαση της εξουσίας στη Κίνα, παρά το γεγονός πως η τελευταία την εφαρμόζει στην υπόλοιπη επικράτεια.

Με δεδομένο πως η θανατική έχει καταργηθεί οριστικά στο Χονγκ Κονγκ από το 1993, τα δημοσιεύματα που ισχυρίζονται πως η 19χρονη Ελληνίδα που συνελήφθη να μεταφέρει ναρκωτικά, κινδυνεύει με εκτέλεση, καταρρίπτονται.

Πηγή:ellinikahoaxes.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Σοκ από τη σφαγή στη πόλη Μπούσα της Ουκρανίας

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν οι εικόνες που βλέπουν…

Κάρλα Ντελ Πόντε: Να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Πούτιν

«Είναι εγκληματίας πολέμου» Η πρώην Γενική Εισαγγελέας του…

Μπάμπα Βάνγκα: «Ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα γίνει…»

Προφητεία για τη Ρωσία και τον Πούτιν είχε…
contact