ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μουντιάλ 2022: Η Γαλλία απέκλεισε το Μαρόκο – Τιτανομαχία Λ.Μέσι και Κ.Εμπαπέ στον τελικό

Η Γαλλία επικράτησε του Μαρόκου με σκορ 2-0 και προκρίθηκε στον τελικό του Μουντιάλ 2022.

Εκεί, θα αντιμετωπίσει την Αργεντινή η οποία απέκλεισε την Κροατία με σκορ 3-0, με την ελπίδα να κάνει το back to back μετά την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου το 2018.

Η ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάμπ κατάφερε να προηγηθεί μόλις στο 5ο λεπτό της αναμέτρησης. Ο Τεό Ερναντέζ πήρε το ριμπάουντ μέσα στην περιοχή μετά το σουτ του Μπαπέ και με εντυπωσιακό βολ πλανέ προ του Μπόνο έκανε το 1-0 για τους «τρικολόρ».

Στο 17′ η Γαλλία έφτασε πολύ κοντά και σε δεύτερο γκολ, όταν ο Ζιρού βγήκε στην αντεπίθεση και από ελαφρώς πλάγια θέση τράνταξε το δεξί δοκάρι του Μπόνο με δυνατό τελείωμα.

Στο 36′ η Γαλλία είχε την ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματά της με τον Μπαπέ, αλλά το αδύναμο πλασέ που επιχείρησε σε εκτός ισορροπίας τετ-α-τετ με τον Μπόνο έδιωξε ο Ντάρι πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή. Στη συνέχεια ο Ζιρού την έστειλε άουτ.

Το Μαρόκο έχασε μεγάλη ευκαιρία ένα λεπτό πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου να φέρει το ματς στα ίσια. Ο Ελ Γιαμίκ μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ζίγες, επιχείρησε ένα τρομερό ανάποδο ψαλίδι το οποίο κατέληξε στο δοκάρι μετά από επέμβαση του Γιορίς, ο οποίος άγγιξε τη μπάλα.

Στο 54′ ο Κονατέ προέβη σε «σωτήρια»παρέμβαση μετά την πάσα του Ατιάτ-Αλάχ από πλάγια θέση, η οποία κατευθυνόταν στον Εν-Νεσίρι για να σπρώξει απλά τη μπάλα στα δίχτυα ανενόχλητος.

Στο 80′ η Γαλλία «κλείδωσε» την πρόκριση στον τελικό, χάρη στο γκολ του Μουανί στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα. Ο Μπαπέ ταλαιπώρησε τους αμυντικούς, πλάσαρε με τη μπάλα να βρίσκει σε κορμιά και στη συνέχεια ο Μουανί απλά την έσπρωξε στα δίχτυα.

Στο 94′ το Μαρόκο έχασε τεράστια ευκαιρία να μειώσει μετά από φάση διαρκείας στα καρέ του Γιορίς, ωστόσο δεν άλλαξε κάτι με τη Γαλλία να έχει πλέον το μυαλό της στον τελικό με την Αργεντινή την Κυριακή (18/12, 17:00).

Φωτογραφία: AP

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact