ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μουντιάλ 2022: Στα ημιτελικά με ήρωα τον Ζιρού η Γαλλία

Tα όνειρα των Άγγλων για ένα μεγάλο τρόπαιο σταμάτησαν στο… κεφάλι του Ζιρού, αφού ο πρώτος σκόρερ της Γαλλίας έστειλε τους Μπλε (2-1) πιο κοντά στον τελικό του Μουντιάλ! Μοιραίος ο Κέιν, με Μαρόκο η Γαλλία.

Με τον… κεραυνό του Τσουαμενί!

H Γαλλία μπήκε πιο δυνατά, κυκλοφόρησε καλύτερα, πίεσε και είχε την πρώτη καλή στιγμή, όταν από σέντρα του Ντεμπελέ, ο Ζιρού με κεφαλιά δεν μπόρεσε να σκοράρει. Οι Μπλε ήταν καλύτεροι και στο 17′ βρήκαν δίχτυα. Εξαιρετική ανάπτυξη, ο Γκριζμάν έκανε την 27η ασίστ και ο Τσουαμενί με ένα μαγικό σουτ έξω από την περιοχή πέτυχε το 1-0. Κι όμως, οι Άγγλοι έβγαλαν ένα καλύτερο πρόσωπο, πήραν τον έλεγχο, οι Γάλλοι τους έδωσαν μέτρα, αλλά μέχρι το 45ο λεπτό δεν μπόρεσαν σε καμία περίπτωση να «χτυπήσουν» στην αντεπίθεση.

Η Αγγλία προσπαθούσε να εκμεταλλευθεί τα κενά στα μετόπισθεν και στο 27′ πλησίασε στην… άσπρη βούλα. Ατσαλο μαρκάρισμα του Ουπαμεκανό στον Κέιν, οι Βρετανοί το πίστεψαν, αλλά το VAR, τους έκοψε τη χαρά, μιας και ήταν έξω από την περιοχή. Οι παίκτες του Ντεσάν αδυνατούσαν να βρουν προϋποθέσεις για αντεπίθεση, ο Μπαπέ ήταν εξαιρετικά «κλεισμένος» και η Αγγλία συνέχιζε να πιέζει. Ωστόσο, δεν μπόρεσε να βρει το γκολ της ισοφάρισης, μιας και ο Γιορίς, όποτε χρειάστηκε ήταν στη σωστή θέση.

Ο Κέιν έφερε το ματς στα ίσα, αλλά…

Η Γαλλία δεν άλλαξε το στυλ παιχνιδιού της, η Αγγλία είχε τον έλεγχο και βρέθηκε δυο φορές κοντά στο γκολ, αλλά τόσο ο Μπέλινγκχαμ όσο και ο Μαγκουάιρ δεν μπόρεσαν να νικήσουν τον ρέκορντμαν συμμετοχών των Μπλε (143 συμ. ). Ωστόσο, στο 53’ οι Γάλλοι «πλήρωσαν» τα άτσαλα μαρκαρίσματα τους κοντά στην περιοχή τους. Ο Τσουαμενί ανέτρεψε τον Σακά και ο Κέιν βρέθηκε στην άσπρη βούλα. Ο φορ της Τότεναμ δεν αστόχησε και ισοφάρισε τον Ρούνεϊ στην πρώτη θέση των σκόρερ.

… ο Ζιρού «καθάρισε» την πρόκριση!

Μετά το 60′ και το γκολ της Αγγλίας η Γαλλία αποφάσισε να αλλάξει και πάλι προσέγγιση και να γίνει σαφώς πιο επιθετική. Οι Μπλε ισορρόπησαν, όμως οι Άγγλοι είχαν τη μεγάλη φάση για το γκολ, όμως στο 72′ η κεφαλιά του Μαγκουάιρ βρήκε το δοκάρι. Εξαιρετικός ρυθμός στο τελευταίο 20λεπτο, με τα «τρία λιοντάρια» να έχουν περισσότερα τρεξίματα, αλλά όχι και λύσεις. Στο 77′ η Γαλλία βρήκε χώρους, αλλά ο Πίκφορντ έκανε την επέμβαση του ματς στην προσπάθεια του Ζιρού. Ωστόσο, ένα λεπτό αργότερα ο Γάλλος έστειλε τη Γαλλία στα ημιτελικά! Ο Γκριζμάν έκανε τη δεύτερή του ασίστ και ο Ζιρού με κεφαλιά έφτασε τα 53 γκολ με τα Μπλε, διαμορφώνοντας το 2-1.

Κι όμως, η Γαλλία… φρόντισε να δώσει ελπίδες στους Βρετανούς. Στο 82ο λεπτό ο Ερναντέζ από το… πουθενά ανέτρεψε τον Μάουντ και χάρη στον Μάουντ ο Κέιν βρέθηκε ξανά στην άσπρη βούλα. Ο αρχηγός της Τότεναμ αποδείχθηκε ο μοιραίος και στη χειρότερη εκτέλεση της καριέρας του στέρησε την ευκαιρία στην Αγγλία να διεκδικήσει μια θέση στα ημιτελικά του Μουντιάλ.

gazzetta.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact