ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπακογιάννης: «Είναι η ώρα της συστράτευσης και της ενότητας» (Βίντεο)

«Τώρα είναι η ώρα της εθνικής Ελλάδος», είπε ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης, μιλώντας στην περιφερειακή συνδιάσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ στη Λαμία.

«Τώρα είναι η ώρα της συστράτευσης και της ενότητας. Τώρα είναι η ώρα να παραμερίσουμε τις όποιες κομματικές σκοπιμότητες. Ας μην πριονίζουμε το κλαδί στο οποίο όλοι μαζί καθόμαστε», σημείωσε ο Κώστας Μπακογιάννης.

Ο Κώστας Μπακογιάννης κάνοντας μια αναφορά στα δεδομένα που κυριαρχούν σε Στερεά Ελλάδα με τις λιγοστές πιστώσεις επανήλθε στο πολιτικό σκηνικό έτσι όπως αυτό διαμορφώνεται σήμερα και δεν παρέλειψε να καταθέσει την αγωνία του για τις εξελίξεις σημειώνοντας: «Είμαι ιδιαίτερα προβληματισμένος με τα τεκταινόμενα στην κεντρική πολιτική σκηνή», είπε χαρακτηριστικά για να προσδιορίσει στη συνέχεια ότι η πίεση είναι μεγάλη εντός και εκτός συνόρων.

«Η χώρα μας είναι παγιδευμένη στη μέγγενη των λαθών της και των πολιτικών σκοπιμοτήτων των πιστωτών μας. Γνωρίζετε όλοι, πως η οργή και η αγανάκτηση περισσεύουν. Μια, εν πολλοίς, δικαιολογημένη κρίση πολιτικής αντιπροσώπευσης έχει μετατραπεί σε κρίση πολιτειακών θεσμών και δημοκρατικών αξιών…», τόνισε ο Κώστας Μπακογιάννης.

Απευθυνόμενος προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα υπενθύμισε ότι «εσείς κι εγώ ανήκουμε στην ίδια γενιά. Ανήκουμε στην πλέον μορφωμένη γενιά που έχει ποτέ πατήσει αυτά τα χώματα και στην πλέον Ευρωπαϊκή – μπορεί το χαρτζιλίκι μας να ήταν σε δραχμές αλλά οι μισθοί μας ήταν πάντα σε ευρώ. Ανήκουμε δυστυχώς και στη πρώτη γενιά από τη σύσταση του ελληνικού κράτους που θα ζήσει χειρότερα από την προηγούμενη» υπογράμμισε.

Ο Κώστας Μπακογιάννης υπενθύμισε τις διαφορετικές αφετηρίες και τις διαφορετικές διαδρομές από όπου προέρχονται τονίζοντας όμως την ανάγκη σύγκλισης «για να μην επαναληφθούν τα λάθη του παρελθόντος» και απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρτα διαπίστωσε ότι το πολιτικό σύστημα και σήμερα λειτουργεί σαν να μη διδάχθηκε τίποτα.

Μάλιστα, δανειζόμενος μια «προσφιλή ρήση του Ταλεϋράνδου: σαν να μην διδάχτηκε τίποτα και σαν να μην λησμόνησε τίποτα» τον κάλεσε να κάνουν τη διαφορά.

«Η δικιά μας γενιά είναι εκείνη που έχει υποχρέωση να κάνει τη διαφορά. Και δεν αναφέρομαι απλώς σε μια αλλαγή πολιτικών ή πρακτικών αλλά πάνω από όλα σε αλλαγή νοοτροπιών» όπως είπε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας .

Ο Κώστας Μπακογιάννης τόνισε με νόημα κλείνοντας την ομιλία του ότι «όλοι βλέπουμε ένα φως στο βάθος του τούνελ. Αρχίζω δυστυχώς πια να φοβάμαι όμως πως δεν είναι κάτι παραπάνω από το τρένο που έρχεται να μας πλακώσει».

Ακόμα, προσδιόρισε ως μεγάλο ζητούμενο για την εποχή μας την εθνική συνεννόηση.

«Έστω στα βασικά. Να οικοδομήσουμε μια νέα πολιτική κουλτούρα συνεργασίας. Από κάτω προς τα πάνω. Από τα δημοτικά και τα περιφερειακά συμβούλια μέχρι τη Βουλή. Δεν χρειάζεται να αλλοτριωθούμε ή να νοθεύσουμε την πολιτική μας κατεύθυνση, ακόμα και αν διαφωνούμε δεν σημαίνει πως δεν μπορούμε να συνυπάρχουμε», είπε ακόμα ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact