ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Μπαλάρα από τον Ολυμπιακό, διέσυρε με 4-0 την Κράσνονταρ!

Μια ακόμα μεγάλη ευρωπαϊκή βραδιά για τον Ολυμπιακό, ο οποίος επικράτησε με 4-0 της Κράσνονταρ στο “Γ. Καραϊσκάκης” και ουσιαστικά αγκάλιασε την πρόκριση στους ομίλους του Champions League.

Οι “ερυθρόλευκοι” ήταν πολύ διαβασμένοι και το έδειξαν καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα και με ένα ξέσπασμα στην επανάληψη, όπου σε 11′ σημείωσαν τρία γκολ! Ο Ραντζέλοβιτς σημείωσε δύο γκολ (75′,85′) κι από ένα οι Γκερέρο (30′), Ποντένσε (89′). Για ακόμη ένα παιχνίδι ο Ολυμπιακός δεν δέχτηκε γκολ, το 5ο ευρωπαϊκό του ματς.

Η… γνωστή ενδεκάδα

Ο Πέδρο Μαρτίνς δεν είχε… εκπλήξεις στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού για το πρώτο ματς με Κράσνονταρ, αφού χρησιμοποίησε τους παίκτες που έφτασαν την ομάδα μέχρι τα πλέι οφ του Champions League (Σα, Ελαμπντελαουί, Τσιμίκας, Σεμέδο, Μεριά, Γκιλιέρμε, Μπουχαλάκης, Ποντένσε, Μασούρας, Βαλμπουενά, Γκερέρο).
Το παιχνίδι

Οι Ρώσοι ξεκίνησαν δυνατά, πιέζοντας ψηλά και κυκλοφορώντας την μπάλα. Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να… ανεβάσει στροφές, αλλά η Κράσνονταρ “πάτησε” καλά στον αγωνιστικό χώρο. Το παιχνίδι είχε πολύ καλό ρυθμό, με τους φιλοξενούμενους να ζητάνε στο 11′ πέναλτι. Ο Βάντερσον έκανε κάτι σαν σουτ, η μπάλα κόντραρε στο απλωμένο χέρι του Γκιγιέρμε μέσα στην περιοχή, αλλά ο διαιτητής έδωσε “παίζεται”, ενώ στη συνέχεια πήρε και το… “οκ” του VAR.

Το check που έγινε (σ.σ. χωρίς να κοιτάξει ο Ντελ Θέρο) πιθανότατα έκρινε πως ο μέσος του Ολυμπιακού δεν είχε χρόνο να αντιδράσει, αφού η απόσταση ήταν κοντινή.
Ο ρυθμός του ματς έπεσε στη συνέχεια με την Κράσνονταρ όμως να προχωρά σε αναγκαστική αλλαγή στο 25′, αφού ο Καμπελά δεν μπόρεσε να συνεχίσει. Ο Ολυμπιακός όμως στο 30′ “χτύπησε” με υπέροχο τρόπο κι έβαλε… φωτιά στο “Γ. Καραϊσκάκης”. O Γκερέρο υποδέχθηκε την μπάλα στην μέσα στην περιοχή των φιλοξενούμενων, κινήθηκε παράλληλα, έπιασε ένα υπέροχο δεξί φαλτσαριστό σουτ απ’ τα όρια της και έκανε το 1-0 (δοκάρι και μέσα).

Ο Ολυμπιακός εκτέλεσε άριστα το πλάνο του Μαρτίνς, είχε τον Ποντένσε σε τρομερή βραδιά στη -δεξιά του πτέρυγα- ο Μασούρας έτρεχε σε επίθεση και άμυνα, ενώ η μεσοαμυντική του λειτουργία δεν επέτρεψε στην Κράσνονταρ να τον απειλήσει. Οι τελευταίες φάσεις του ημιχρόνου ήταν… ερυθρόλευκες.

Στο 44′ ο Ποντένσε βγήκε από τα δεξιά, “άδειασε” τον Ραμίρες, έπιασε το σουτ, αλλά η μπάλα δεν πήρε τα… σωστά φάλτσα και πέρασε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι της εστίας του Σαφόνοβ. Στο 45+3′ η “βολίδα” του Βαλμπουενά κόντραρε την τελευταία στιγμή και πέρασε κόρνερ.

Ο Ολυμπιακός έδειξε να αντιμετωπίζει με χαρακτηριστική ευκολία την Κράσνονταρ για περίπου 20 λεπτά στην επανάληψη, κυκλοφορώντας άνετα την μπάλα. Οι Ρώσοι ανέβασαν κάπως την απόδοση τους, πιέζοντας ψηλά (βοήθησε και η είσοδος του Σουλεϊμάνοφ), στο 68′ βγήκαν στην κόντρα, ο Βάντερσον έβγαλε κάθετη για τον Μπεργκ που έχασε αρχικά τον έλεγχο της μπάλας και στη συνέχεια και φαλτσαριστό σουτ έστειλε την μπάλα λίγο έξω. Αμέσως μετά έγινε αλλαγή και αποδοκιμάστηκε.

Ο Μαρτίνς προχώρησε στη συνέχεια σε μια αλλαγή… που τον δικαίωσε. Ο Πορτογάλος τεχνικός πέρασε στο 75′ τον Ρατζέλοβιτς (κόντρα στην Μπασακσεχίρ είχε κερδίσει το πέναλτι με το οποίο ο Βαλμπουενά είχε διαμορφώσει το τελικό σκορ) και ο Σέρβος δεν έχασε χρόνο. Τρία λεπτά αργότερα οι “ερυθρόλευκοι” βγήκαν στην κόντρα, ο Γάλλος μέσος έβγαλε μπαλιά-τρύπα για τον Ραντζέλοβιτς που με ψύχραιμο πλασέ -και μικρή κόντρα σε αμυνόμενο- έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Σαφόνοφ για το 2-0.

Ο Βαλμπουενά έδειχνε.. έφηβος, αφού δεν σταμάτησε να τρέχει μέχρι να γίνει αλλαγή, αλλά Ραντζέλοβιτς ήταν αυτός που στο 85′ με εξαιρετικό σουτ λίγο έξω απ’ τη μεγάλη περιοχή, νίκησε και πάλι τον Σαφόνοφ για το 3-0. Το “πάρτι” όμως δεν είχε τελειώσει, αφού ο Ποντένσε δέχθηκε την κάθετη του Μπουχαλάκη, “τσίμπησε” την μπάλα και νίκησε τον Σαρόνοφ για το τελικό 4-0.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact