ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπαράζ εξαγγελιών και υποσχέσεων συζητά ο Τσίπρας για τη ΔΕΘ


Η τελευταία ιδέα που κυκλοφορεί στην Κουμουνδούρου είναι η επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης

Το ολοκληρωμένο κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ αργεί να εκπονηθεί, αλλά η ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει βρει τη φόρμουλα με την οποία θα εμφανιστεί στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ο Αλέξης Τσίπρας: Με σειρά υποσχέσεων και εξαγγελιών για την άμεση αποκατάσταση των αδικιών του μνημονίου και την δέσμευση για παροχές, που θα απευθύνονται σε μεγάλες κοινωνικές ομάδες, δηλαδή περίπου στους… πάντες.

Το επιτελείο του κ. Τσίπρα αναζητεί μέτρα που θα κάνουν την… επικοινωνιακή έκπληξη σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη πολιτική περίοδο, όπου μεταξύ άλλων κρίνεται και το… κλίμα των δημοσκοπήσεων, αλλά και θα υπερκεράσουν τις όποιες υποσχέσεις θα έχει εξαγγείλει στο μεταξύ από το βήμα της ΔΕΘ ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Το πρόβλημα με την κοστολόγηση των μέτρων θα επιχειρηθεί να καλυφθεί με την αιτιολογία ότι δεν πρόκειται για το σύνολο τους προγράμματος – το οποίο θα παρουσιαστεί σε περίπου ένα μήνα – αλλά για μέτρα άμεσης ανακούφισης, πολλά από τα οποία δεν έχουν δημοσιονομική επιβάρυνση, το αντίθετο μάλιστα, όπως η επαναφορά του βασικού μισθού στα 751 ευρώ.

Η τελευταία ιδέα που κυκλοφορεί στην Κουμουνδούρου είναι η επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης, για την οποία όμως πρέπει να προβλεφτεί εξοικονόμηση πόρων, καθώς έχει υποσχεθεί την ίδια ώρα και αποκατάσταση των χαμηλότερων συντάξεων.

Έμπειροι παράγοντες διαβλέπουν τον κίνδυνο να διολισθήσει ο κ. Τσίπρας στη γνωστή τακτική της παροχολογίας και να εμφανιστεί σε ρεσιτάλ λαϊκισμού, που θα ενισχύει ακόμη περισσότερο τη γνωστή και αποτελεσματική έως τώρα κριτική της κυβέρνησης ότι πουλά εύκολες λύσεις, δημαγωγεί και χαϊδεύει τα αυτιά των θυμωμένων και απογοητευμένων πολιτών.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact