ΕΛΛΑΔΑ

«Μπαρούτι»στα ελληνοτουρκικά σύνορα: 4.000 παράνομοι μετανάστες προσπαθούν με νύχια και με δόντια να περάσουν στην Ελλάδα

Ολονύχτια ήταν η μάχη που έδωσαν οι ελληνικές δυνάμεις στον Έβρο για να μην περάσουν παράνομα στη χώρα μας μετανάστες μέσω των συνόρων Ελλάδας – Τουρκίας.

Ομάδες προσφύγων προσπαθούν να περάσουν στην ελληνική πλευρά, ενώ πετάνε πέτρες, ρόπαλα και ότι άλλο βρουν μπροστά τους, με την αστυνομία να κάνει χρήση δακρυγόνων.

Πρόκειται για μετανάστες που επιβιβάστηκαν σε ταξί, λεωφορεία και τρένα που είχε «ναυλώσει» η κυβέρνηση Ερντογάν.

Έκρυθμη η κατάσταση – 66 πέρασαν τα σύνορα

Περίπου στις 10 το πρωί του Σαββάτου, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ υπολογίζονται σε περίπου 3.000 με 4.000 οι συγκεντρωμένοι παράνομοι μετανάστες στις Καστανιές, ενώ έχουν καταφέρει να περάσουν τα σύνορα 66 άτομα. Γι’ αυτούς κινούνται όλες οι θεσμικά προβλεπόμενες ποινικές και διοικητικές διαδικασίες.

Αυτή την ώρα σημειώνονται επεισόδια με τους συγκεντρωμένους να πετούν πέτρες και ό,τι βρουν μπροστά τους προς τις ελληνικές δυνάμεις, οι οποίες απαντούν με ρίψη δακρυγόνων.

Δείτε LIVE εικόνα:

Τα λεωφορεία από το πρωί της Παρασκευής βρέθηκαν από την Κωνσταντινούπολη και την Αδριανούπολη στα ελληνικά σύνορα, όπου και άφηναν τους μετανάστες με τους Τούρκους στρατιωτικούς να τους… υποδέχονται και να τους δείχνουν τον δρόμο προς την ελληνική πλευρά.

Όπως μετέδωσε το thrakinea, καθ’ όλη τη διάρκεια της Παρασκευής πρόσφυγες και μετανάστες επιχείρησαν να πλησιάσουν τους Έλληνες αστυνομικούς που βρίσκονται στα σύνορα, φωνάζοντας συνθήματα. Στην περιοχή οι καιρικές συνθήκες ήταν άσχημες, γεγονός που δυσκόλευε την όλη κατάσταση. Από την πλευρά τους οι Έλληνες αστυνομικοί έκαναν χρήση δακρυγόνων για να περιορίσουν την ένταση.

Τοπικά ΜΜΕ αναφέρουν επίσης ότι υπάρχουν πληροφορίες πως όλες οι δυνάμεις των ΟΥΚ θα μετακινηθούν και τα νησιά θα ενισχυθούν με πλωτά μέσα. Την ίδια ώρα, διεθνή ΜΜΕ κάνουν λόγο μέχρι και 120.000 πρόσφυγες και μετανάστες που έχουν συγκεντρωθεί στα τουρκικά παράλια και προσπαθούν να μετακινηθούν προς την Ελλάδα.

Συνολικά χθες, 151 μετανάστες κατέφτασαν σε δύο ελληνικά νησιά του Αν. Αιγαίου. Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα, τρεις αποβιβάσεις μεταναστών με λέμβους σημειώθηκαν στη Μυτιλήνη με 71 άτομα και μία στο Πυθαγόρειο, στη Σάμο με 54. Επίσης, μία επιχείρηση διάσωσης μεταναστών και προσφύγων έλαβε χώρα στη Μεγίστη, όπου περισυλλέγησαν 26 άτομα.

Δείτε βίντεο από τη Μυτιλήνη:

Συνεχείς προσφυγικές ροές

Συνεχείς προσφυγικές ροές – LIVE από τη Σκάλα Συκαμνιάς

Δημοσιεύτηκε από Στο Νησί στις Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου 2020

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης και ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής συμμετείχαν σήμερα, Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου, σε σύσκεψη με θέμα τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών στο Λιμεναρχείο Μυτιλήνης και στη συνέχεια επρόκειτο να μεταβούν στη Χίο και τη Σάμο.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact