ΚΟΣΜΟΣ

Μπήκαν στην Αφρίν τα τουρκικά άρματα μάχης

Ο τουρκικός Στρατός και οι μισθοφόροι σύμμαχοι του από τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό («FSA») κατέλαβαν τα χωριά Καφρ Σχιλ, μόλις εξακόσια (600) μέτρα δυτικά της πόλης, ενώ τα τουρκικά άρματα μάχης, συνοδευόμενα από τεθωρακισμένα οχήματα κατέλαβαν τα χωρία Χουλίλου, Κάφρ Ντάλι αλ Φαουκάνι, Τζουκάν και αλ Νίρα βόρεια και δυτικά του Κάφρ Σχιλ, το οποίο ήταν το κέντρο της κουρδικής άμυνας.

Οι πρώτες μονάδες ειδικών δυνάμεων και του FSA μπήκαν ήδη στο κέντρο της Αφρίν, όπου διεξάγονται μάχες από σπίτι σε σπίτι.

Οι τούρκοι εκμεταλλεύονται τις δυνατότητες νυχτερινών επιχειρήσεων που έχουν λόγω της ευρείας χρήσης θερμικών καμερών και καμερών ενίσχυσης του αστρικού φωτός που έχουν και ανατρέπουν τις κουρδικές θέσεις.

Μαχητικά F-16 της τουρκικής Αεροπορίας σε συνεργασία με μονάδες ειδικών δυνάμεων που “φωτίζουν” με λέιζερ του στόχους κτύπησαν αποθήκες όπλων και πυρομαχικών μέσα στην Αφρίν και στην επαρχίας Μα’μπέτλα, βορειοδυτικά της Αφρίν.

Αύριο, όπως φαίνεται από τις κινήσεις σύγκλισης που καταγράφονται από το απόγευμα σήμερα, η τουρκική “τανάλια” θα έχει κλείσει και η Αφρίν είναι ζήτημα αν θα μπορέσει να ανθέξει περισσότερο από την ερχόμενη Δευτέρα.

Δύο απόπειρες κουρδικών μονάδων από την Μάνπιτζ να εισέλθουν στην Αφρίν και να ενισχύσουν τους ομοεθνείς τους, αναχαιτίστηκαν με μαζικά πυρά από τις τουρκικές Μοίρες των αυτοκινούμενων πυροβόλων Firtina των 155 χλστ..

Απο την πλευρά τους, οι μονάδες προστασίας του κουρδικού λαού («YPG») απέκρουσαν αρκετές επιθέσεις του τουρκικού στρατού και των συμμάχων του στις θέσεις τους στην επαρχία της Σάρα βορείως της πόλης Αφριν.

Σύμφωνα με τους Κούρδους, καταστράφηκε ένα τεθωρακισμένο όχημα του τουρκικού Στρατού με αντιαρματικό πύραυλο Fagot και αιχμαλώτισαν δύο άτομα, αλλά το πρόβλημα είναι ότι οι Κούρδοι έχουν “ξεμείνει” από αντιαρματικά βλήματα.

Είναι η πρώτη εκτόξευση Fagot μετά από πέντε ημέρες συνεχούς προέλασης των Τούρκων και αυτός είναι ένας βασικός λόγος για τον οποίο πλέον οι τουρκικές θωρακισμένες μονάδες έχουν καταλάβει τόσο έδαφος σε τόσο λίγες ημέρες.

Δείτε την επόμενη ή προηγούμενη σελίδα πατώντας τα νούμερα

Σελίδες — 1 2

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact