ΚΟΣΜΟΣ

Μπιλ Γκέιτς: Είχε προειδοποιήσει για την πανδημία από το 2015

Από το 2015 είχε προειδοποιήσει για την πανδημία του κορονοϊού ο συνιδρυτής της Microsoft ενώ τώρα προβλέπει ότι η κρίση αναμένεται να να χτυπήσει τις πόρτες μας και στο προσεχές μέλλον.

Μιλώντας το 2015 σε μία εκδήλωση είχε αναφερθεί στο ενδεχόμενο ξέσπασμα μίας πανδημίας όπως ο κορονοϊός και είχε υπογραμμίσει την ανάγκη ο κόσμος να είναι καλά εξοπλισμένος να διαχειριστεί την κατάσταση.

“Αν κάτι σκοτώσει 10 εκατ. ανθρώπους τις επόμενες δεκαετίες, πιο πιθανό είναι να είναι μία μολυσματική ασθένεια παρά ένας πόλεμος, όχι πύραυλοι, αλλά μικρόβια” είχε πει.

Όταν ξέσπασε η πανδημία στον πλανήτη, το βίντεο από εκείνες τις προειδοποιήσεις του Γκέιτς επανήλθε στην επικαιρότητα.

Σε πρόσφατη συζήτηση με τον διαχειριστή του δημοφιλούς καναλιού στο YouTube, “Veritasium”, είπε ότι δεν αισθάνεται και τόσο καλά για την “προφητεία” του πριν από έξι χρόνια: “Δεν είναι και πολύ όμορφο συναίσθημα το να λες “σας τα ‘λεγα”.

Μπορούσα να είχα γίνει πιο πειστικός;” τόνισε ενώ ο Ντέρεκ Μούλερ ρώτησε πώς ήταν τόσο σίγουρος για την πανδημία πριν από έξι χρόνια: “Υπάρχει ένας αριθμός αναπνευστικών ιών και από καιρό σε καιρό εμφανίζονται. Οι αναπνευστικές ασθένειες είναι πολύ τρομακτικές επειδή εξακολουθείς να επιβαίνεις σε αεροπλάνο, σε λεωφορείο, όταν είσαι μολυσμένος.

Αντίθετα με άλλες ασθένειες όπως ο έμπολα όπου νοσηλεύεσαι τη στιγμή που το ιικό φορτίο μολύνει άλλους ανθρώπους” υπογράμμισε.

Όσο για τις επόμενες καταστροφές για τις οποίες οι άνθρωποι θα έπρεπε να είναι προετοιμασμένοι είπε: “Μία είναι η κλιματική αλλαγή. Κάθε χρόνο ο απολογισμός των νεκρών θα είναι ακόμη μεγαλύτερος από αυτόν που είχαμε στην πανδημία” Τόνισε παράλληλα ότι αισθάνεται πως οι άνθρωποι δεν θέλουν να μιλούν για τη δεύτερη κρίση:

“Βιοτρομοκρατία. Κάποιος που θέλει να κάνει ζημιά μπορεί να δημιουργήσει έναν ιό και αυτό σημαίνει ότι το κόστος, η πιθανότητα αντιμετώπισης αυτού είναι κάτι περισσότερο από τις φυσικές επιδημίες όπως η τρέχουσα”.

Έρωτώμενος για το αν οι άνθρωποι θα μπορούν να σταματήσουν την επόμενη πανδημία είπε “όχι”. “Θα έρθουν κι άλλες πανδημίες” σημείωσε.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact