ΕΛΛΑΔΑ

Μπλεγμένοι σε δολοφονία αστυνομικού οι ληστές του Διστόμου

Στη δολοφονία 39χρονου αστυνομικού κατά τη διάρκεια ληστείας σε υποκατάστημα τράπεζας στο Χολαργό, στις 17 Απριλίου 2008, εμπλέκονται οι ληστές του Διστόμου Βοιωτίας.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται και σε σχετική ανακοίνωση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, βιολογικό υλικό άνδρα, που ανιχνεύθηκε στο ταχύπλοο σκάφος, το οποίο χρησιμοποίησαν οι δράστες για τη διαφυγή τους, ταυτίζεται με βιολογικό υλικό άνδρα, που ανιχνεύθηκε:

-Σε καπέλο τύπου τζόκεϊ, το οποίο εγκατέλειψαν δράστες ένοπλης ληστείας σε υποκατάστημα τράπεζας, που έλαβε χώρα στις 17-04-2008 στο Χολαργό κατά την οποία τραυματίστηκε θανάσιμα, κατά τη συμπλοκή του με τους δράστες, ένας 39χρονος αστυνομικός. Οι δράστες αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 14.500 ευρώ.

-Σε τμήμα χειρουργικού γαντιού, το οποίο εγκατέλειψαν οι δράστες ένοπλης ληστείας σε υποκατάστημα τράπεζας, στις 23-07-2010 στο Πόρτο Χέλι και κατά την οποία οι δράστες αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 236.430 ευρώ.

Σημειώνεται ότι, κάλυκες που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κατά τη ληστεία στο υποκατάστημα τράπεζας στο Χολαργό, έχουν πυροδοτηθεί από το ίδιο όπλο, με κάλυκες που βρέθηκαν μετά από ένοπλη ληστεία το 2006, σε υποκατάστημα τράπεζας στην Πυλαία Θεσσαλονίκης, κατά την οποία οι δράστες αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 74.110 ευρώ αλλά και σε άλλη ένοπλη ληστεία, επίσης το 2006, σε υποκατάστημα τράπεζας στο Μοσχάτο κατά την οποία οι δράστες αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 35.530 ευρώ.

Παράλληλα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων, βιολογικό υλικό άνδρα, που ανιχνεύθηκε σε κηλίδα αίματος, η οποία βρέθηκε στο σκάφος που χρησιμοποιήθηκε στο Δίστομο, ταυτίζεται με βιολογικό υλικό άνδρα, που ανιχνεύθηκε σε αντικείμενα, τα οποία βρέθηκαν το 2007 σε κλεμμένο αυτοκίνητο που εγκαταλείφθηκε στη Βάρη Αττικής. Εντός του ανωτέρω οχήματος βρέθηκαν αποτυπώματα του αναζητούμενου για τη ληστεία στο Δίστομο, Σπυρίδωνα Δραβίλα.

Eπίσης, βιολογικό υλικό άνδρα, που ανιχνεύθηκε σε αντικείμενο, το οποίο βρέθηκε στο παραπάνω ταχύπλοο σκάφος, ταυτίζεται με βιολογικό υλικό άνδρα, που ανιχνεύθηκε στο διαμέρισμα στα Πατήσια, όπου πρόσφατα διενεργήθηκε έρευνα από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, καθώς και σε αντικείμενα που βρέθηκαν το 2007 σε κλεμμένο αυτοκίνητο, το οποίο κατείχε ο Σπυρίδωνας Χριστοδούλου. Επιπλέον, παλαμικό αποτύπωμα του αναζητούμενου Χριστοδούλου ταυτοποιήθηκε στο διαμέρισμα.

Κατά τις έρευνες βρέθηκε ακόμα τμήμα δακτυλικού στο ταχύπλοο σκάφος του Διστόμου, το οποίο ταυτίζεται με δακτυλικό αποτύπωμα του αναζητούμενου Γεώργιου Πετρακάκου.

Επίσης, τμήμα παλαμικού αποτυπώματος που βρέθηκε κατά την εξερεύνηση στο ταχύπλοο σκάφος, ταυτίζεται με παλαμικό αποτύπωμα του αναζητούμενου Δραβίλα.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact