ΚΟΣΜΟΣ

Μπλεξίματα για εστιατόριο που… πέταξε μεθυσμένες γυναίκες στο δρόμο

Ο νόμος για το σερβίρισμα του αλκοόλ και η αντιεπαγγελματική συμπεριφορά του προσωπικού

Αντιεπαγγελματική συμπεριφορά επέδειξε το προσωπικό ενός εστιατορίου στην Αυστραλία που… πέταξε στο δρόμο δύο γυναίκες που είχαν χάσει τις αισθήσεις τους λόγω υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ.

Το περιστατικό συνέβη στο κορεάτικο εστιατόριο Gangnam Station στο Σίδνεϊ, το οποίο τώρα αντιμετωπίζει κυρώσεις για παραβίαση του νόμου περί αλκοολούχων ποτών.

Συγκεκριμένα, μια παρέα τριών γυναικών επισκέφθηκε το μαγαζί και μέσα σε 35 λεπτά κάθε μια τους κατανάλωσε από 8 σφηνάκια Σουτζού. Πρόκειται για ένα πολύ δυνατό ποτό, κάτι σαν τη δική μας ρακί, που αποτελεί το εθνικό ποτό των Κορεατών.

Το αποτέλεσμα ήταν οι δύο από αυτές να καταρρεύσουν στο τραπέζι τους και να μεταφερθούν από σερβιτόρους και πελάτες εκτός εστιατορίου, σε λιπόθυμη κατάσταση, με τη μια μάλιστα να κάνει εμετό κατά τη μεταφορά.

gopfjd2

Αστυνομικοί που περιπολούσαν στην περιοχή εντόπισαν τις δύο γυναίκες παρατημένες στο πεζοδρόμιο έξω από το εστιατόριο και κάλεσαν τις πρώτες βοήθειες.

«Είναι δύσκολο να φανταστούμε χειρότερη περίπτωση ενός χώρου που δεν εκπληρώνει τις υποχρεώσεις του ώστε να αποτρέψει την κατάχρηση αλκοόλ», ανέφερε χαρακτηριστικά η Ανεξάρτητη Αρχή για τα Αλκοολούχα ποτά (ILGA).

Το προσωπικό θα έπρεπε να σταματήσει να σερβίρει τις γυναίκες από τη στιγμή που άρχισαν να εμφανίζουν σημάδια μέθης, όπως ορίζει ο νόμος, αλλά δεν το έπραξε και έτσι τώρα η ιδιοκτησία του καταστήματος καλείται να πληρώσει πρόστιμο 1.650 δολαρίων ΗΠΑ ενώ αντιμετωπίζει και άλλες κυρώσεις όπως περιορισμούς σχετικά με το ωράριο λειτουργίας του.

Στην Αυστραλία, όποιος σερβίρει αλκοόλ σε επαγγελματικούς χώρους θα πρέπει υποχρεωτικά να παρακολουθήσει ειδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα που εστιάζει στο πώς πρέπει ο επαγγελματίας να χειρίζεται πελάτες σε κατάσταση μέθης καθώς επίσης και πότε πρέπει να σταματά να τους σερβίρει.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact