ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπλοκάρονται στα νησιά και στα πλοία οι πρόσφυγες και οι μετανάστες

Πλοία φορτωμένα με πρόσφυγες δεν θα φεύγουν για Πειραιά

Νέο σχέδιο για επιβράδυνση της μεταφοράς των προσφύγων και των μεταναστών από τα νησιά στον Πειραιά εφαρμόζει η κυβέρνηση.

Τρία πλοία θα μείνουν στη Λέσβο, στη Χίο και στη Σάμο για να φιλοξενήσουν πρόσφυγες και μετανάστες. Τα πλοία δεν θα ξεκινούν από τα νησιά για τον Πειραιά, αλλά μόνο ελεγχόμενα.

Το υπουργείο Ναυτιλίας ζήτησε από τα ταξιδιωτικά γραφεία και τις ναυτιλιακές εταιρείες να μην δίνουν εισιτήρια στους πρόσφυγες στο 100% της πληρότητας των πλοίων, αλλά πολύ χαμηλότερα.

Με εντολή που δόθηκε από το Υπουργείο Ναυτιλίας , παγώνουν όλα τα δρομολόγια των πλοίων που εξυπηρετούν την προσφυγική κίνηση από τα νησιά προς Πειραιά.

Το νέο σχέδιο της κυβέρνησης μπροστά στις εκρηκτικές διαστάσεις που έχει λάβει το προσφυγικό επιχειρεί να σταματήσει τις δραματικές εικόνες με απελπισμένους μετανάστες να περπατούν κατά μήκος των εθνικών οδών ή να κοιμούνται στο δρόμο.

Μιλώντας στην ΕΡΤ και στο Mega ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας έκανε λόγο για «σχέδιο επιβράδυνσης των μεταναστών».

Όπως είπε, πάντως, αυτό δεν σημαίνει κατ’ ανάγκην ότι τα πλοία δεν θα αναχωρούν από όλα τα νησιά εξηγώντας ότι αν σε κάποιο νησί υπάρχει πολύς κόσμος τότε τα πλοία δεν θα ξεκινούν για τον Πειραιά αλλά σε αντίθετη περίπτωση θα πραγματοποιούν κανονικά το δρομολόγιό τους.

Την Πέμπτη ότι η κυβέρνηση έδωσε απευθείας εντολή στις ναυτιλιακές εταιρείες να περιορίσουν κατά το ήμισυ τη χωρητικότητα των πλοίων που κάνουν τα δρομολόγια από τα νησιά του Αιγαίου προς τον Πειραιά.


Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Σοκ από τη σφαγή στη πόλη Μπούσα της Ουκρανίας

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν οι εικόνες που βλέπουν…

Κάρλα Ντελ Πόντε: Να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Πούτιν

«Είναι εγκληματίας πολέμου» Η πρώην Γενική Εισαγγελέας του…

Μπάμπα Βάνγκα: «Ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα γίνει…»

Προφητεία για τη Ρωσία και τον Πούτιν είχε…
contact