ΚΟΣΜΟΣ

Μπουρκίνα Φάσο: Είκοσι νεκροί από επίθεση σε χρυσωρυχείο

Η φτωχή χώρα στη Δυτική Αφρική μαστίζεται από ένα κύκλο βίας που μαίνεται επί 4,5 χρόνια

Είκοσι άτομα σκοτώθηκαν σε μια επίθεση που σημειώθηκε την Παρασκευή το βράδυ σε ένα χρυσωρυχείο στο Ντολμανέ, ένα χωριό στην κοινότητα Αρμπιντά στη βόρεια Μπουρκίνα Φάσο, σύμφωνα με πηγές ασφαλείας.

«Ένοπλοι επιτέθηκαν σε ένα χρυσωρυχείο του Ντολμανέ, κοντά στην Αρμπιντά, στην επαρχία Σουμ, σκοτώνοντας 20 ανθρώπους, κυρίως χρυσοθήρες», ανέφερε μια πηγή.

Μια άλλη πηγή ασφάλειας επιβεβαίωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο την επίθεση, κάνοντας λόγο επίσης για «τραυματίες», χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες.

Στην ίδια περιοχή στα μέσα Σεπτεμβρίου φερόμενοι τζιχαντιστές κατέστρεψαν σχεδόν τη γέφυρα Μπουκουμπά κοντά στην Αρμπιντά στο δρόμο που συνδέει την Ντζιμπό με το Ντορί, δύο πόλεις στο βόρεια τμήμα της χώρας.

Η Μπουρκίνα Φάσο, μια φτωχή χώρα στη Δυτική Αφρική, μαστίζεται από ένα κύκλο βίας που μαίνεται επί 4,5 χρόνια, που αποδίδεται σε τζιχαντιστικές ένοπλες οργανώσεις, κάποιες εκ των οποίων συνδέονται με την Αλ Κάιντα και άλλες με το Ισλαμικό Κράτος.

Τη Δευτέρα, εννέα άμαχοι σκοτώθηκαν σε δύο επιθέσεις στο Πισελέ και την Μπουλκιντά, δύο τοποθεσίες στην κοινότητα Μπουρζανγκά στην επαρχία Μπαμ, επίσης στη βόρεια Μπουρκίνα Φάσο.

Την περασμένη εβδομάδα, περισσότεροι από 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε επιθέσεις στην επαρχία Μπαμ, αναγκάζοντας περίπου 20.000 ανθρώπου να αναζητήσουν καταφύγιο στην πόλη Κονγκούσι, σύμφωνα με την κυβέρνηση.

Από τις αρχές του 2015, οι επιθέσεις τζιχαντιστών είναι ολοένα πιο συχνές και θανατηφόρες, ιδιαίτερα στο βόρειο και στο ανατολικό κομμάτι της χώρας με αποτέλεσμα 600 νεκρούς, σύμφωνα με απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου.

Ο στρατός της χώρας, ο οποίος έχει υποστεί μεγάλες απώλειες, φαίνεται ότι δεν μπορεί να σταματήσει τις επιθέσεις, ενώ η απειλή, που αρχικά εστιάζεται στο βορρά, επηρεάζει πολλές άλλες περιοχές της χώρας, συμπεριλαμβανομένων των ανατολικών και δυτικών περιοχών.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact