ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μπουτάρης: Εχετε ξαναδεί Πρόεδρο με τατουάζ και σκουλαρίκι;

«Κατά διαστήματα, έχω διάφορες κρούσεις για να ανακατευτώ στην κεντρική πολιτική σκηνή, αλλά έχω ξεκαθαρίσει ότι αυτό αποκλείεται», σχολίασε, χαρακτηρίζοντας υπερβολικά τα σενάρια που τον θέλουν στη θέση του Κάρολου Παπούλια

Υπερβολικά χαρακτήρισε τα σενάρια που τον θέλουν Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης. «Είναι υπερβολή… Δεν κάνω για Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Έχετε δει Πρόεδρο με τατουάζ; Δεν γίνεται! Ούτε με σκουλαρίκι, διότι δεν θα το βγάλω!», είπε σε τηλεοπτικές του δηλώσεις.

«Κατά διαστήματα, έχω διάφορες κρούσεις για να ανακατευτώ στην κεντρική πολιτική σκηνή, αλλά έχω ξεκαθαρίσει ότι αυτό αποκλείεται», είπε ακόμη αναφορικά με το ενδεχόμενο ανάμειξής του στην κεντρική πολιτική σκηνή.

«Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να είμαι ένας καλός δήμαρχος. Και για να είμαι καλός δήμαρχος δίνω ένα παράδειγμα για το πώς πρέπει να λειτουργούν οι δήμαρχοι. Η κίνηση (των πέντε δημάρχων της Κεντροαριστεράς) συνεχίζει, με τους “λευκούς” δημάρχους και εκτός Καμίνη-Ιωακειμίδη μετέχουν ο δήμαρχος Ηρακλείου, ο δήμαρχος Χανίων, ο δήμαρχος Λαμίας και πολλοί άλλοι, διότι το σκεπτικό μας είναι ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει επιτέλους να αποκτήσει την οντότητα που πραγματικά πρέπει να έχει. Διότι αυτή τη στιγμή σας διαβεβαιώ ότι τη δουλειά του δήμου θα έκανε καλύτερα ένας διορισμένος δήμαρχος, όπως παλιά οι νομάρχες, παρά ένας εκλεγμένος δήμαρχος», πρόσθεσε.

Οσον αφορά στην απουσία του από τη σύσκεψη με τους τοπικούς φορείς, στο πλαίσιο της ΔΕΘ, μιλώντας στο ΒΗΜΑ FM, σχολίασε: «Δεν είχα πρόσκληση, όπως και πέρυσι. Προφανώς, η κεντρική διοίκηση αισθάνεται ότι δεν χρειάζεται να ενημερώνεται για τέτοια πράγματα και αυτό είναι τεράστιο λάθος. Είδα τον Βενιζέλο χθες, επειδή πήγα στην εκδήλωση και του είπα ότι δεν θα καθίσω, γιατί είχαμε δημαιρεσίες και έπρεπε να φύγω».

Σχετικά, τέλος, με την καύση νεκρών και τα αποτεφρωτήρια, ο κ. Μπουτάρης, υπογράμμισε: «Δεν μπορεί ένας οριζόντιος νόμος να καλύπτει όλη τη χώρα. Το έχω πει επανειλημμένα ότι με τον καινούργιο νόμο και την τροποποίηση που έγινε για τα αποτεφρωτήρια λέει ότι πρέπει να γίνουν είτε μέσα είτε έξω στα κοιμητήρια. Η Εκκλησία έχει αντίρρηση να γίνουν μέσα, κακώς κατά τη γνώμη μου, αλλά αφού δεν θέλουν, εμείς θα το κάνουμε έξω. Δεν αναφέρεται καν σ’ αυτό (η Εκκλησία). Το πρόβλημα δεν είναι η αποτέφρωση, διότι δογματικά δεν απαγορεύεται. Αυτό που κατάλαβα από συζητήσεις με τους ιεράρχες είναι πως το πρόβλημα είναι η εξόδιος ακολουθία».

«Η Εκκλησία αρνείται να ψάλλει το νεκρό, αλλά το μόνο που καταφέρνει είναι να διώχνει πιστούς. Δεν τους φέρνει έτσι κοντά. Πιστεύω λοιπόν ότι από τη στιγμή που ξεπεράστηκαν τα γραφειοκρατικά εμπόδια, εμείς θα πάρουμε ένα χώρο – και τον έχουμε βρει ήδη – μέσα στη βιομηχανική ζώνη. Τα αέρια απόβλητα του αποτεφρωτηρίου σας διαβεβαιώ ότι είναι λιγότερα και από το τζάκι του σπιτιού μας και από εκεί και πέρα, θα καλέσουμε για να το κάνει ένας ιδιώτης, με πρόσκληση ενδιαφέροντος. Δεν πρόκειται να το κάνει ο δήμος. Δεν είναι υποχρέωση του δήμου να κάνει αποτεφρωτήριο, απλώς θα βγάλει την άδεια στο όνομά του και θα έλθουν οι ιδιώτες να το κάνουν», επισήμανε.

 

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact