ΚΟΣΜΟΣ

Μυστηριώδης κλοπή: Έκλεψαν παπούτσια Εβραίων θυμάτων του Ολοκαυτώματος

Δέκα μήνες μετά την εξαφάνιση της πόρτας του ναζιστικού στρατοπέδου συγκέντρωσης του Νταχάου, τώρα οι αρχές ερευνούν άλλη μια ασυνήθιστη κλοπή, αυτή τη φορά στο πρώην στρατόπεδο Mάιντανεκ στην Πολωνία. Η πολωνική αστυνομία ερευνά συγκεκριμένα την εξαφάνιση οκτώ παπουτσιών που ανήκαν σε Εβραίους που υπήρξαν θύματα του Ολοκαυτώματος και ήταν εκθέματα σε ένα μουσείο του πρώην στρατοπέδου συγκέντρωσης.

«Η εξαφάνιση ανακαλύφθηκε από έναν υπάλληλο του μουσείου το περασμένο Σάββατο. Το πλέγμα και το μεταλλικό σύρμα που προστάτευε τα εκθέματα  είχε κοπεί» σύμφωνα με την εκπρόσωπο του μουσείου Ανιέσκα Κόβαλτσικ-Νόβακ.

Η πολωνική αστυνομία θεωρεί ότι η κλοπή πρέπει να έγινε μεταξύ 18 και 20 Νοεμβρίου ημερομηνία κατά την οποία ο εργαζόμενος ανακάλυψε ότι έλειπαν τα παπούτσια.

«Εκεί εκτίθενται εκατοντάδες παπούτσια, έτσι ώστε οι επισκέπτες να μπορούν να εκτιμήσουν το μέγεθος των εγκλημάτων των Ναζί», λέει η Κόβαλτσικ-Νόβακ.  56.000 από τους 280.000 κρατούμενους τους είχαν υποχρεώσει να βγάλουν τα παπούτσια τους όταν εισήλθαν στο στρατόπεδο.

«Δεν γνωρίζουμε τους λόγους της κλοπής, αλλά είναι μια μεγάλη απώλεια για το μουσείο. Τα αντικείμενα αυτά έχουν μεγάλη ιστορική αξία» δήλωσε η εκπρόσωπος.

Σύμφωνα με το μουσείο του στρατοπέδου συγκέντρωσης κρατουμένων, στο Μάιντανεκ εκτελέστηκαν 78.000 άνθωποι, εκ των οποίων 60.000 Εβραίοι δολοφονήθηκαν στους θαλάμους αερίων ή πέθαναν από πείνα, ασθένειες ή εξαντλητική καταναγκαστική εργασία. Συνολικά, 150.000 άνθρωποι έχουν περάσει από αυτό το ανοικτό στρατόπεδο των Ναζί κοντά στην πόλη Λούμπλιν και το οποίο λειτούργησε κατά τη διάρκεια του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου μεταξύ 1941 και 1944.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact