ΚΟΣΜΟΣ

Ν. Κορέα: Μέλη του πληρώματος του Sewol έπιναν μπύρα ενώ βυθιζόταν


Η παραδοχή αυτή αναμένεται ότι θα τροφοδοτήσει την οργή για τη συμπεριφορά τους τις τελευταίες στιγμές της τραγωδίας

Μέλη του πληρώματος του οχηματαγωγού Sewol που ναυάγησε τον Απρίλιο στη χειρότερη ναυτική καταστροφή που έχει συμβεί τα τελευταία 44 χρόνια στη Νότια Κορέα, έπιναν μπύρα ενώ περίμεναν να τα διασώσουν, είπε ένα απ’ αυτά στο δικαστήριο και η παραδοχή του πιθανολογείται ότι θα τροφοδοτήσει την οργή για τη συμπεριφορά τους τις τελευταίες στιγμές της τραγωδίας.

Ένας μηχανικός είπε ότι ο ίδιος κι ένας συνάδελφός του έπιναν μπύρα σε ένα χώρο υποδοχής ενώ περίμεναν να διασωθούν από την ακτοφυλακή αφού το πλοίο τους άρχισε να παίρνει κλίση, αναφέρουν σήμερα νοτιοκορεατικά μέσα ενημέρωσης.

“Ήπιαμε μια γουλιά για να ηρεμήσουμε”, είπε σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης ο μηχανικός, ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορίες για αμέλεια, καταθέτοντας στο δικαστήριο της Γκουανγκζού, της νότιας πόλης που βρίσκεται κοντά στον τόπο του ναυαγίου.

Η μαρτυρία προκάλεσε ειρωνικά σχόλια από τις οικογένειες μερικών θυμάτων, που βρίσκονταν στο δικαστήριο, αναφέρει η εφημερίδα “Τσόσουν Ίλμπο”, με έναν συγγενή θύματος να ρωτάει, “Θα ήθελες μια μπύρα και τώρα;”

Τα 15 μέλη του πληρώματος που δικάζονται, περιλαμβανομένου του πλοιάρχου Λι Τζουν-σέοκ, 68 ετών, έχουν δηλώσει πως πίστευαν ότι η εκκένωση του πλοίου από τους επιβάτες ήταν δουλειά της ακτοφυλακής.

Όταν κατέθεσε την περασμένη εβδομάδα, ο πλοίαρχος του οχηματαγωγού, ο οποίος δικάζεται για ανθρωποκτονία μαζί με τρία μέλη του πληρώματος, υποστήριξε πως δεν έκανε τους ελέγχους ασφαλείας πριν από τον απόπλου του πλοίου επειδή απλώς ακολούθησε την καθιερωμένη πρακτική.

Βίντεο που δείχνουν μέλη του πληρώματος να διαφεύγουν από το ναυαγισμένο πλοίο προκάλεσαν οργή σε όλη τη Νότια Κορέα, καθώς προηγουμένως είχαν δώσει εντολή στους επιβάτες, οι περισσότεροι από τους οποίους ήταν μαθητές, να παραμείνουν στις καμπίνες τους ενώ το πλοίο βυθιζόταν. Από τα παιδιά, λίγα δεν υπάκουσαν στην εντολή αυτή.

Από τους 476 επιβαίνοντες, επιβάτες και μέλη του πληρώματος, 339 ήταν παιδιά και δάσκαλοι από ένα σχολείο προάστιου της Σεούλ. Μόνο 172 άνθρωποι διασώθηκαν και οι υπόλοιποι θεωρείται πως πνίγηκαν στην καταστροφή της 16ης Απριλίου. Μεταξύ των νεκρών και των αγνοουμένων περιλαμβάνονται 250 μαθητές.
Πηγή: protothema.gr

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact