ΚΟΣΜΟΣ

«Να αφαιρεθεί η βουλευτική ιδιότητα των βουλευτών της αντιπολίτευσης»

Την αφαίρεση της βουλευτικής ιδιότητας των βουλευτών της αντιπολίτευσης, επικαλούμενη την αδικαιολόγητη απουσία τους από τις συνεδριάσεις του Σώματος πάνω από έξι μήνες, πρότεινε η Επιτροπή Κανονισμού της Βουλής της πΓΔΜ

Η Επιτροπή Κανονισμού έκρινε πως οι 31 από τους 34 βουλευτές της αντιπολίτευσης δεν εμφανίστηκαν σε καμία συνεδρίαση της Βουλής το διάστημα από τις 10 Μαΐου έως τις 10 Νοεμβρίου.

Η πρόταση αυτή της Επιτροπής θα αποσταλεί στον πρόεδρο της Βουλής της ΠΓΔΜ, Τράικο Βελιάνοσκι, ο οποίος, σύμφωνα με τον κανονισμό, πρέπει το επόμενο διάστημα να ορίσει συνεδρίαση της ολομέλειας του Σώματος για την εξέταση της πρότασης της Επιτροπής.

Για να αποφασίσει η Βουλή την αφαίρεση της βουλευτικής ιδιότητας απαιτείται πλειοψηφία 2/3 και, μάλιστα, η κάθε περίπτωση βουλευτή εξετάζεται ξεχωριστά. Η κυβέρνηση του Νίκολα Γκρούεφσκι διαθέτει στη Βουλή οριακή πλειοψηφία 2/3, όμως είναι αμφίβολο κατά πόσο οι βουλευτές του συγκυβερνώντος αλβανικού κόμματος DUI του Αλί Αχμέτι θα δώσουν τη συγκατάθεσή τους για την αφαίρεση της βουλευτικής ιδιότητας των βουλευτών της αντιπολίτευσης. Εκπρόσωπος του DUI δήλωσε ότι το κόμμα δεν έχει αποφασίσει ακόμη σχετικά με τη στάση που θα τηρήσει σχετικά με το θέμα αυτό.

Υπενθυμίζεται ότι ο συνασπισμός της αντιπολίτευσης, του οποίου ηγείται η Σοσιαλδημοκρατική Ένωση (SDSM) του Ζόραν Ζάεβ, δεν αναγνωρίζει τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών που διεξήχθησαν στη χώρα στις 27 Απριλίου, καθώς θεωρεί ότι οι εκλογές δεν ήταν δίκαιες και δημοκρατικές και απέχει από τη Βουλή.

Ο συνασπισμός της αντιπολίτευσης εξέλεξε στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές 34 βουλευτές (από τους 123 που αριθμεί η Βουλή της ΠΓΔΜ), εκ των οποίων τρεις διαφώνησαν από την αρχή με την απόφαση για μποϋκοτάζ της Βουλής και συμμετέχουν στις εργασίες του Κοινοβουλίου. Οι τρεις αυτοί βουλευτές διεγράφησαν από τις τάξεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Ο Ζόραν Ζάεβ δήλωσε ότι οι βουλευτές της αντιπολίτευσης δεν πρόκειται να επιστρέψουν στην Βουλή αν η κυβέρνηση του Νίκολα Γκρούεφσκι δεν αποδεχτεί να εξετάσει τα αιτήματα της αντιπολίτευσης σχετικά με την εξομάλυνση της πολιτικής κατάστασης και τον εκδημοκρατισμό της χώρας.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact