ΚΟΣΜΟΣ

Να «αυξήσουν τις επικοινωνίες» μεταξύ των δύο στρατών θέλουν ΗΠΑ – Ρωσία

Στόχος να συνεχίσει να βελτιώνεται «η ασφάλεια» των επιχειρήσεων» που διεξάγονται εκατέρωθεν

Να «αυξήσουν τις επικοινωνίες» μεταξύ των δύο στρατών, συμφώνησαν Οι επικεφαλής των γενικών επιτελείων εθνικής άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και της Ρωσίας έπειτα από μια συνάντησή τους στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν, σύμφωνα με το Πεντάγωνο.

Ο στρατηγός Τζο Ντάνφορντ και ο στρατηγός Βαλερί Γκερασίμοφ «συμφώνησαν να αυξηθούν οι επικοινωνίες» ανάμεσα στις ένοπλες δυνάμεις των δύο χωρών προκειμένου να συνεχίσει να βελτιώνεται «η ασφάλεια» των επιχειρήσεων που διεξάγονται εκατέρωθεν, αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Πεντάγωνο.

Οι ΗΠΑ και η Ρωσία ήδη διαθέτουν ένα μόνιμο κανάλι επικοινωνίας που άνοιξαν για να ανταλλάσσουν πληροφορίες όσον αφορά τις αεροπορικές επιχειρήσεις τους στη Συρία, με σκοπό να αποφευχθεί κάθε επεισόδιο ανάμεσα στα αεροσκάφη τους.

Το προηγούμενο τετ-α-τετ των επικεφαλής των επιτελείων είχε καταγραφεί τον Ιανουάριο του 2014 και σε αυτό είχαν συμμετάσχει ο προκάτοχος του στρατηγού Ντάνφορντ, ο στρατηγός Μάρτιν Ντέμσεϊ, και ο Γκερασίμοφ.

Το ραντεβού των δύο ανώτατων αξιωματικών στο Μπακού καταγράφεται εν μέσω των ερωτημάτων που πλανώνται σχετικά με την εξέλιξη των ρωσοαμερικανικών σχέσεων έπειτα από την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ.

Ο νέος αμερικανός πρόεδρος έχει ταχθεί υπέρ της αναθέρμανσης των σχέσεων της Ουάσινγκτον με τη Μόσχα, προκαλώντας ανησυχία σε πολλούς αμερικανούς αξιωματούχος, που θεωρούν τη Ρωσία μια βασική απειλή για την αμερικανική εθνική ασφάλεια.

Στο περιθώριο της συνόδου των υπουργών Οικονομικών της Ομάδας των Είκοσι (G20) πιο ανεπτυγμένων και αναπτυσσόμενων οικονομιών του πλανήτη στη Βόννη σήμερα ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Ρεξ Τίλερσον προσέφερε στη Μόσχα συνεργασία, αλλά υπό όρους—ιδίως η Ρωσία να τηρήσει τις συμφωνίες του Μινσκ για την ειρήνευση στην Ουκρανία.

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Τζέιμς Μάτις διευκρίνισε στις Βρυξέλλες ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν την πρόθεση «τώρα» να υπάρξει «συνεργασία σε στρατιωτικό επίπεδο» με τη Ρωσία, καθώς μένει να εξακριβωθεί εάν θα υπάρξει πολιτική πρόοδος στις διμερείς σχέσεις.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Πενταγώνου, ο στρατηγός Ντάνφορντ και ο στρατηγός Γκερασίμοφ «αντάλλαξαν απόψεις για τις στρατιωτικές σχέσεις ανάμεσα στις ΗΠΑ και τη Ρωσία, τη διεθνή κατάσταση ασφαλείας, την κατάσταση ασφαλείας στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και άλλες περιοχές-κλειδιά».

Μετά την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία και το ξέσπασμα της κρίσης στην ανατολική Ουκρανία, η Ουάσινγκτον διέκοψε κάθε στρατιωτική συνεργασία με τη Ρωσία.

Όμως οι επικεφαλής των επιτελείων διατήρησαν την επαφή τους, υπενθυμίζει το Πεντάγωνο.

 

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact