ΚΟΣΜΟΣ

«Να ολοκληρωθούν οι συνομιλίες για το εδαφικό στην Κύπρο και μετά διεθνής διάσκεψη»

«Σε ένα σύγχρονο κράτος, δεν χωρούν ξένες εγγυήσεις ή ξένα στρατεύματα», δήλωσε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος

Εάν δεν ολοκληρωθεί η παρούσα φάση των συνομιλιών για το εδαφικό, δεν μπορεί να συγκροτηθεί πολυμερής διάσκεψη για τα θέματα ασφάλειας και εγγυήσεων, τόνισε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, Βίκτωρ Παπαδόπουλος.

Ο κ. Παπαδόπουλος σχολίαζε θέσεις που αποδίδονται στον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, ότι μετά τις συνομιλίες στην Ελβετία θα ακολουθήσει πενταμερής διάσκεψη.

«Προτού ολοκληρωθεί με επιτυχία ο κύκλος των συνομιλιών στον Μοντ Πελεράν, δεν μπορεί να γίνεται λόγος για πολυμερή διάσκεψη» είπε ο εκπρόσωπος σε δηλώσεις του στην κρατική τηλεόραση του ΡΙΚ.

Αναφερόμενος στο θέμα των εγγυήσεων, ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε ότι η θέση του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη στο συγκεκριμένο ζήτημα είναι ξεκάθαρη, ότι σε ένα σύγχρονο κράτος, δεν χωρούν ξένες εγγυήσεις ή ξένα στρατεύματα.

Εξ άλλου ανέφερε, πως βρίσκονται σε εξέλιξη πυρετώδεις προετοιμασίες εν όψει της μετάβασης του Προέδρου Αναστασιάδη και της ελληνοκυπριακής αποστολής στην Ελβετία.

Χθες, είπε, πραγματοποιήθηκε, υπό τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, σύσκεψη με την ομάδα εργασίας για το εδαφικό, η οποία διήρκεσε δυόμισι ώρες και σήμερα το απόγευμα θα συνέλθει υπό τον διαπραγματευτή της ελληνοκυπριακής πλευράς, Ανδρέα Μαυρογιάννη, η υποεπιτροπή του Εθνικού Συμβουλίου για το εδαφικό.

Ο Βίκτωρ Παπαδόπουλος είπε ότι από τις από τις 7 μέχρι τις 11 Νοεμβρίου θα διεξάγονται κάθε μέρα δύο γύροι συνομιλιών. Κάποιες θα αφιερωθούν στη συζήτηση των εκκρεμοτήτων από προηγούμενα κεφάλαια και οι υπόλοιπες στο εδαφικό, ανέφερε ο εκπρόσωπος.

Όπως είπε, θα καταβληθεί μεγάλη προσπάθεια για να συμφωνηθούν τα κριτήρια ώστε να καταστεί εφικτή η κατάθεση χαρτών στους οποίους θα καθορίζονται οι αναπροσαρμογές.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact