ΕΛΛΑΔΑ

Να πώς προωθεί η Όλγα Κεφαλογιάννη τις διαφορετικές μορφές τουρισμού – Προσκύνημα σε Μονή, επίσκεψη σε οινοποιείο και έκθεση [εικόνες]

Να προωθήσει εμπράκτως τον αγροτουρισμό και τον θρησκευτικό τουρισμό επιχείρησε η υπουργός Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη η οποία εμφανίστηκε αισιόδοξη για τα μηνύματα από την φετινή σεζόν κάνοντας λόγο για έσοδα-ρεκόρ.
«Μετά από μια καλή χρονιά που ήταν το 2013, έρχεται το 2014 με ακόμη καλύτερα αποτελέσματα και οι αφίξεις αναμένονται να φθάσουν μέχρι τέλος του έτους τα 20 εκατομμύρια τουρίστες και τα έσοδα να φθάσουν τα 13,5 δισ. ευρώ» είπε η υπουργός Τουρισμού από την Κρήτη.

Έθεσε δε και το επόμενο στοίχημά της χώρας που δεν είναι άλλο, από την βελτίωση της ποιότητας του τουριστικού προϊόντος ώστε να προσελκύσουμε περισσότερους επισκέπτες.


Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε η Ολγα Κεφαλογιάννη στην ανάπτυξη μορφών τουρισμού όπως ο θρησκευτικός, ο αγροτουρισμός και ο οινοτουρισμός.


«Θέλουμε να προσελκύσουμε, πέραν του μαζικού και ποιοτικότερο κόσμο που θα ενδιαφερθεί και για τα κρητικά προϊόντα αλλά και το πολιτιστικό απόθεμα που έχει η Κρήτη» είπε αναφερόμενη συγκεκριμένα στο νησί.


Η υπουργός Τουρισμού επισκέφθηκε οινοποιεία του Ηρακλείου και την Ιερά Μονή Επανωσήφη ενώ το βράδυ, θα παραβρεθεί σε ημερίδα με θέμα «Αγροτουρισμός- οινοτουρισμός- προσκυνηματικός τουρισμός, στρατηγική ανάπτυξης για το νότο και την ενδοχώρα της Κρήτης» στις Μοίρες Ηρακλείου.

Ερωτηθείσα για το θέμα με τα πτωχευμένα τουριστικά γραφεία της Ρωσίας παραδέχθηκε το πρόβλημα αλλά υποστήριξε ότι γίνονται προσπάθειες να μην ανακοπεί το τουριστικό ρεύμα από τη Ρωσία

Αποκάλυψε μάλιστα, ότι την επόμενη εβδομάδα θα έρθουν στην Ελλάδα εκπρόσωποι από τον Οργανισμό Τουρισμού της Ρωσίας, προκειμένου να συζητήσουν το θέμα που έχει προκύψει από τα ρωσικά πρακτορεία με στόχο να αποζημιωθούν οι Έλληνες επιχειρηματίες.

Φωτογραφίες: Eurokinissi

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact