ΚΟΣΜΟΣ

Να θυμηθεί τη εποχή Κολ και Μιτεράν κάλεσε τη Γερμανία ο Μακρόν

«Η Ευρώπη δεν είναι σούπερ μάρκετ, είναι η μοίρα μας»

«Θα επιθυμούσα να επανέλθει το πνεύμα συνεργασίας, το οποίο υπήρχε κάποτε μεταξύ Φρανσουά Μιτεράν και Χέλμουτ Κολ» είπε σε συνέντευξή του στη γερμανική «Süddeutsche Zeitung» και άλλες ευρωπαϊκές εφημερίδες, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, αναφερόμενος στις σχέσεις Γαλλίας-Γερμανίας.

«Κάποιοι πολιτικοί ηγέτες της Ανατολικής Ευρώπης έχουν μια κυνική προσέγγιση για την Ευρωπαϊκή Ένωση: τη χρησιμοποιούν μόνο για να λαμβάνουν χρήματα, χωρίς όμως να σέβονται τις αξίες της. Η Ευρώπη δεν είναι σούπερ μάρκετ, είναι η μοίρα μας» πρόσθεσε ο Γάλλος ηγέτης ασκώντας κριτική στην Πολωνία και την Ουγγαρία, χωρίς όμως να τις αναφέρει ονομαστικά.

Ο κ. Μακρόν επιθυμεί τη δημιουργία μιας «Συμμαχίας εμπιστοσύνης» με τη Γερμανία και παραδέχτηκε ότι χωρίς «ριζικές μεταρρυθμίσεις, οι οποίες είναι απολύτως απαραίτητες για την Γαλλία» η χώρα του δεν μπορεί να καταστεί ατμομηχανή της Ευρώπης. «Οι Γάλλοι έχουν αντιληφθεί ότι βρίσκονται μπροστά στον γκρεμό και αντέδρασαν» όπως επισήμανε, η δε εκλογή του τον Μάιο ως προέδρουν καθώς, επίσης, και η νίκη του στις βουλευτικές εκλογές είναι «η αρχή μιας γαλλικής και ας ελπίσουμε μιας ευρωπαϊκής αναγέννησης».

Ο Γάλλος πρόεδρος υπεραμύνθηκε των προτάσεών του για την εμβάθυνση της ευρωζώνης: «Είναι ο μοναδικός τρόπος για να επιτύχουμε την σύγκλιση. Έχω την αίσθηση ότι η Γερμανία δεν θα σταθεί εμπόδιο», τόνισε, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο Eμανουέλ Μακρόν προειδοποίησε μεν τον πρόεδρο της Συρίας Μπαάρ αλ-Ασαντ για τη χρήση χημικών, την οποία χαρακτήρισε «κόκκινη γραμμή», αλλά δεν έθεσε ως απαραίτητο όρο την απομάκρυνσή του για κάποιο σχέδιο ειρήνευσης, «διότι δεν βλέπω κάποιον άλλον ως νόμιμο διάδοχό του» όπως είπε. Και τούτο διότι ο απώτερος στόχος του είναι η καταπολέμηση της τρομοκρατίας: «Αυτοί είναι οι εχθροί μας» τόνισε και πρόσθεσε πως για την εξόντωσή τους απαιτείται «η συνεργασία όλων και ιδίως της Ρωσίας».

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact