ΚΟΣΜΟΣ

NAVTEX… διαρκείας: Οι Τούρκοι δέσμευσαν σχεδόν όλο το Αιγαίο για το 2022!

«Ευχετήριες» NAVTEX εξέδωσε για μια ακόμη χρονιά η Τουρκία και συγκεκριμένα ο Υδρογραφικός Σταθμός της Σμύρνης, με τις οποίες δεσμεύουν σχεδόν όλο το Αιγαίο για όλο το 2022 για στρατιωτικές ασκήσεις με πυρά!

Η τουρκική κίνηση λίγες ώρες πριν αποχαιρετήσουμε το 2021 έχει προφανέστατα και ιδιαίτερο συμβολισμό (σ.σ. με περιοχές διόλου τυχαίες και που στοχοποιούνται διαρκώς εδώ και χρόνια), καθώς η Άγκυρα δίνει τον τόνο για το τι μας περιμένει και τη νέα χρονιά.

Και μπορεί η ελληνική Κυβέρνηση (μαζί και η αντιπολίτευση), να προσποιείται πως δεν τρέχει κάστανο στο Αιγαίο, αλλά η αλήθεια που επιμελώς προσπαθούν να αποκρύψουν, είναι πως η Τουρκία κινείται και λειτουργεί σαν να είναι δικό της. Χωρίς μάλιστα να μιλά και να αντιδρά κανείς γι’ αυτό.
Αιγαίο και Θρακικό Πέλαγος


φωτό: militaire.gr

Στην πρώτη NAVTEX που εκδόθηκε από τον σταθμό της Σμύρνης, δεσμεύεται θαλάσσια περιοχή στο Θρακικό Πέλαγος μεταξύ Θάσου, Σαμοθράκης και βόρεια της Λήμνου, από την 1η Ιανουαρίου του 2022 έως τις 14 Ιουνίου και από τις 16 Σεπτεμβρίου ως τις 31 Δεκεμβρίου.

Η θαλάσσια περιοχή μεταξύ Σκύρου, Λέσβου και Αγίου Ευστρατίου «κλειδώθηκε» στη δεύτερη τουρκική NAVTEX, για ασκήσεις με πυρά από την 1η Ιανουαρίου του 2022 έως τις 14 Ιουνίου και από τις 16 Σεπτεμβρίου ως τις 31 Δεκεμβρίου.

Στην τρίτη NAVTEX, ο στόχος είναι η θαλάσσια περιοχή ανάμεσα στις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα και δεσμεύεται επίσης από την 1η Ιανουαρίου του 2022 έως τις 14 Ιουνίου και και από τις 16 Σεπτεμβρίου ως τις 31 Δεκεμβρίου.

Εξαίρεση (σ.σ. αλλά εννοείται πως δεν εξαιρούνται οι εναέριες παραβιάσεις…), όπως αναφέρουν οι Τοούρκοι, αποτελούν τα Σαββατοκύριακα, οι εθνικές εορτές και οι ακόλουθες ημερομηνίες: 1 Ιανουαρίου, 6 Ιανουαρίου, 25 Μαρτίου, 22-25 Απριλίου, 1 Μαΐου, 13 Ιουνίου, 15 Αυγούστου, 28 Οκτωβρίου, 21 Νοεμβρίου, 24-26 Δεκεμβρίου, 31 Δεκεμβρίου.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Σοκ από τη σφαγή στη πόλη Μπούσα της Ουκρανίας

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν οι εικόνες που βλέπουν…

Κάρλα Ντελ Πόντε: Να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Πούτιν

«Είναι εγκληματίας πολέμου» Η πρώην Γενική Εισαγγελέας του…

Μπάμπα Βάνγκα: «Ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα γίνει…»

Προφητεία για τη Ρωσία και τον Πούτιν είχε…
contact