ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ: Τσακαλώτος και Χουλιαράκης να πουν στη Βουλή τι έγινε στο Eurogroup

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ ζήτησε επίσημα να δώσουν εξηγήσεις

Τη σύγκληση της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής ζητά η ΝΔ, ώστε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο Γιώργος Χουλιαράκης να ενημερώσουν για το τι έγινε στο τελευταίο Eurogroup.

Ο εκπρόσωπος του κόμματος Βασίλης Κικίλιας στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών κατηγόρησε τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση πως προσπάθησαν με ψέματα και με προπαγάνδα να κρύψουν την αλήθεια.

«Τα πυροτεχνήματα έσβησαν. Έλεγαν για συμφωνία για το χρέος, πως θα κλείσουν την αξιολόγηση και την ποσοτική χαλάρωση, έλεγαν ‘όχι’ για πρόσθετα μέτρα μετά το 18. ‘Ελεγαν ‘όχι’ σε μείωση του αφορολόγητου ή των συντάξεων. Έχουν κερδίσει επάξια τη θέση τους στη συνείδηση του λαού ως οι μεγαλύτεροι ψεύτες» δήλωσε ο κ. Κικίλιας, τονίζοντας πως η αβεβαιότητα συνεχίζεται και η πραγματική οικονομία βουλιάζει.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ ζήτησε επίσημα από τους κ.κ. Τσακαλώτο και Χουλιαράκη να δώσουν εξηγήσεις στον ελληνικό λαό ενημερώνοντας την αρμόδια επιτροπή της Βουλής, ενώ υποστήριξε πως «η κυβέρνηση έκανε τη μεγαλύτερη ζημιά που έχει γίνει στη χώρα στα χρόνια της μεταπολίτευσης».

Σύμφωνα με τον κ. Κικίλια, η συμφωνία πρέπει να κλείσει, αλλιώς η χώρα κινδυνεύει με χρεοκοπία. «Την αποκλειστική ευθύνη όμως για τα μέτρα την έχει ο κ. Τσίπρας. Αν το αίτημα Μητσοτάκη πέρυσι για εκλογές είχε γίνει αποδεκτό θα ήταν τα πράγματα πολύ καλύτερα» είπε χαρακτηριστικά.

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ κατηγόρησε την κυβέρνηση πως δεν έχει κανένα σχέδιο και καμία τακτική, επαναλαμβάνοντας πως η οικονομία χρειάζεται επανεκκίνηση. Μάλιστα, απέκλεισε οποιαδήποτε περίπτωση η ΝΔ να στηρίξει τα μέτρα στη Βουλή, τονίζοντας πως την αποκλειστική ευθύνη γι’ αυτά την έχουν οι κ.κ. Τσίπρας και Καμμένος.

«Ας μην ψάχνουν για συνενόχους» είπε, ενώ απαντώντας σε ερώτηση για το αν η κυβέρνηση της ΝΔ θα επαναδιαπραγματευτεί τα μέτρα τόνισε πως «η ΝΔ θα κάνει το καλύτερο δυνατό στο πλαίσιο των δεσμεύσεων της χώρας».

Ξεκαθάρισε πως η ΝΔ δεν έχει δεχθεί καμία πίεση από το εξωτερικό ή το εσωτερικό τονίζοντας πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης δίνει λόγο μόνο στον ελληνικό λαό, ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση χαρακτήρισε ως «ευφάνταστα» τα σενάρια περί οικουμενικής κυβέρνησης ή κυβέρνηση με άλλον πρωθυπουργό από την παρούσα Βουλή.

«Οι Έλληνες ζητούν λύση. Η μοναδική λύση είναι μια αξιόπιστη κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη» είπε χαρακτηριστικά.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact