ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα αντιπαράθεση Παππά και ΝΔ για τα κανάλια με αναφορά σε… περούκα

Κατηγορίες εκατέρωθεν για «διαπλοκή» και «διαγωνισμό-παρωδία»

Νέα αντιπαράθεση και πάλι για το ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών ξέσπασε σήμερα μεταξύ της Νέας Δημοκρατίας και του υπουργού Επικρατείας, Νίκου Παππά. «Είναι προφανές ότι η ΝΔ αδυνατεί να βγάλει την περούκα της διαπλοκής», αναφέρει ο κ. Παππάς σε δήλωση-απάντηση στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που έκανε νωρίτερα λόγο για «διαγωνισμό-παρωδία», τον οποίον «έχουν απαξιώσει πλέον οι πολίτες».

Σε δήλωση του από τη Νέα Υόρκη, όπου βρίσκεται, συμμετέχοντας στη Σύνοδο του ΟΗΕ στο πλαίσιο της αποστολής με επικεφαλής τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, σημειώνει ότι η ΝΔ «είναι γνήσιος εκφραστής του χρεοκοπημένου παρελθόντος. Τότε, που τα ΜΜΕ δανείζονταν με αέρα και τα κόμματα έπαιρναν δημόσιο χρήμα μέσω Siemens».

Ο κ. Παππάς αναφέρει ότι «ο διαγωνισμός έγινε, τα κριτήρια ήταν αυστηρά, ο οικονομικός έλεγχος γίνεται με το γράμμα του νόμου, οι υποψήφιοι -όπως δικαιούνται- κάνουν ενστάσεις ο ένας για τον άλλο. Ο καθένας ασκεί τα δικαιώματα του, για να επισημάνει ότι «τα χρήματα καταβάλλονται τις επόμενες μέρες». «Αυτά τα χρήματα υπόσχεται η ΝΔ να τα δώσει πίσω στους καναλάρχες», αναφέρει ο υπουργός Επικρατείας και τονίζει: «Είναι ντροπή. Ντροπή μεγαλύτερη ακόμα και από τα 27 χρόνια απραξίας και διαπλοκής».

«Τους ενημερώνουμε», υπογραμμίζει ο Νίκος Παππάς, «πως δεν περνάνε οι θρασύδειλες απειλές εναντίον των μελών της Επιτροπής. Ο διαγωνισμός έχει πραγματοποιηθεί. Όσο και αν η ΝΔ φωνάζει, η Ελλάδα προχωρά».

Την προσπάθεια εξαπάτησης του ελληνικού λαού από τον Αλέξη Τσίπρα, είχε καταγγείλει νωρίτερα η ΝΔ αναφερόμενη στη δήλωση του πρωθυπουργού ότι «όποιος από τους προσωρινούς υπερθεματιστές δεν πληροί τις προϋποθέσεις, δεν θα πάρει άδεια».

Σε ανακοίνωσή του, το γραφείο Τύπου της ΝΔ τόνιζε πως «οι πολίτες έχουν πλέον απαξιώσει τον διαγωνισμό – παρωδία που έστησε η κυβέρνηση για τις τηλεοπτικές άδειες» και υπενθυμίζει στον πρωθυπουργό, για τον οποίο λέει ότι δεν τον ενημερώνουν ο κ. Παππάς και η κ. Γεροβασίλη, ότι ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης, που ενέκρινε το υπ’ αριθ. 24/9.9.2016 πρακτικό της Πενταμελούς Ειδικής Επιτροπής Διενέργειας Διαγωνισμού, ανακήρυξε ως οριστικούς υπερθεματιστές τους τέσσερις (4) πλειοδότες.

«Επομένως, αναμένουμε ο κ. Τσίπρας να αποδεχθεί το αίτημά μας και να έρθουν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ο κ. Παππάς, οι πλειοδότες, καθώς και όσοι έχουν άμεση εμπλοκή στη διαγωνιστική διαδικασία, που εξελίσσεται σε φιάσκο», κατέληγε η ΝΔ.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact