ΚΟΣΜΟΣ

Νέα απεργία την Πέμπτη κάνουν οι πιλότοι της Lufthansa

Λίγες μόνο ώρες μετά την εκπνοή της διήμερης απεργίας τους που προκάλεσε ταλαιπωρία σε 150.000 επιβάτες και οδήγησε στη ματαίωση των μισών πτήσεων της εταιρείας, οι πιλότοι της Lufthansa εξήγγειλαν για την Πέμπτη, νέα απεργία–την δέκατη για την φετινή χρονιά.

Η απεργία που εξήγγειλε το συνδικάτο των πιλότων Vereinigung Cockpit και η οποία θα ισχύει από τις 04.00 ώρα Ελλάδος μέχρι τις 00.59, θα επηρεάσει τις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων και τις πτήσεις μεταφοράς φορτίου.

“Το ότι οι πιλότοι εξήγγειλαν την επόμενη απεργία ενώ μία βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη είναι απολύτως ακατανόητο”, αναφέρει η Lufthansa απαντώντας στην ανακοίνωση του συνδικάτου αργά χθες το βράδυ.

Η διοίκηση της εταιρείας ζήτησε την άμεση επιστροφή στο τραπέζι του διαλόγου, ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα της συνεδρίασης του εποπτικού συμβουλίου κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Αφορμή των κινητοποιήσεων είναι τα σχέδια της Lufthansa για την σταδιακή κατάργηση του προγράμματος πρόωρης συνταξιοδότησης που αφορά τους περίπου 5.400 εν ενεργεία πιλότους της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής αεροπορικής εταιρείας.

Την ίδια στιγμή όμως οι πιλότοι ανησυχούν για τα κεκτημένα τους από τη νέα θυγατρική χαμηλού κόστους που προτίθεται να ιδρύσει η Lufthansa.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Κάρστεν Σπορ έχει καταθέσει προτάσεις σχετικά με την ίδρυση της Wings, η οποία θα επικεντρωθεί σε πτήσεις μεγάλων αποστάσεων.

Με την Wings — και τις δύο υπάρχουσες θυγατρικές Germanwings και Εurowings– η Lufthansa επιδιώκει να αντεπεξέλθει στον σκληρό ανταγωνισμό από αερομεταφορείς χαμηλού κόστους όπως η ιρλανδική Ryanair και η βρετανική easyJet, αλλά και από εταιρείες που δραστηριοποιούνται στις χώρες του Κόλπου πραγματοποιώντας επικερδείς πτήσεις μεγάλων αποστάσεων μεταξύ των οποίων οι Emirates, Etihad και Qatar.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact