ΚΟΣΜΟΣ

Νέα απεργία την Πέμπτη κάνουν οι πιλότοι της Lufthansa

Λίγες μόνο ώρες μετά την εκπνοή της διήμερης απεργίας τους που προκάλεσε ταλαιπωρία σε 150.000 επιβάτες και οδήγησε στη ματαίωση των μισών πτήσεων της εταιρείας, οι πιλότοι της Lufthansa εξήγγειλαν για την Πέμπτη, νέα απεργία–την δέκατη για την φετινή χρονιά.

Η απεργία που εξήγγειλε το συνδικάτο των πιλότων Vereinigung Cockpit και η οποία θα ισχύει από τις 04.00 ώρα Ελλάδος μέχρι τις 00.59, θα επηρεάσει τις πτήσεις μεγάλων αποστάσεων και τις πτήσεις μεταφοράς φορτίου.

“Το ότι οι πιλότοι εξήγγειλαν την επόμενη απεργία ενώ μία βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη είναι απολύτως ακατανόητο”, αναφέρει η Lufthansa απαντώντας στην ανακοίνωση του συνδικάτου αργά χθες το βράδυ.

Η διοίκηση της εταιρείας ζήτησε την άμεση επιστροφή στο τραπέζι του διαλόγου, ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα της συνεδρίασης του εποπτικού συμβουλίου κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Αφορμή των κινητοποιήσεων είναι τα σχέδια της Lufthansa για την σταδιακή κατάργηση του προγράμματος πρόωρης συνταξιοδότησης που αφορά τους περίπου 5.400 εν ενεργεία πιλότους της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής αεροπορικής εταιρείας.

Την ίδια στιγμή όμως οι πιλότοι ανησυχούν για τα κεκτημένα τους από τη νέα θυγατρική χαμηλού κόστους που προτίθεται να ιδρύσει η Lufthansa.

Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Κάρστεν Σπορ έχει καταθέσει προτάσεις σχετικά με την ίδρυση της Wings, η οποία θα επικεντρωθεί σε πτήσεις μεγάλων αποστάσεων.

Με την Wings — και τις δύο υπάρχουσες θυγατρικές Germanwings και Εurowings– η Lufthansa επιδιώκει να αντεπεξέλθει στον σκληρό ανταγωνισμό από αερομεταφορείς χαμηλού κόστους όπως η ιρλανδική Ryanair και η βρετανική easyJet, αλλά και από εταιρείες που δραστηριοποιούνται στις χώρες του Κόλπου πραγματοποιώντας επικερδείς πτήσεις μεγάλων αποστάσεων μεταξύ των οποίων οι Emirates, Etihad και Qatar.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact