ΚΟΣΜΟΣ

Νέα δράση από τις Femen στην καρδιά του Παρισιού

«Σταματήστε τις γυναικοκτονίες» φώναξαν περίπου 60 μέλη του ακτιβίστικου κινήματος

Περίπου εξήντα ακτιβίστριες του κινήματος Femen εισήλθαν χθες  το πρωί στην αυλή του μνημείου του Παλαί-Ρουαγιάλ, στην καρδιά του Παρισιού, για να «αποτίσουν φόρο τιμής» στις 60 γυναίκες που «δολοφονήθηκαν» από την αρχή της χρονιάς στη Γαλλία και να καταγγείλουν «την αδιαφορία της κυβέρνησης», έγινε γνωστό από δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου.

Οι γυμνόστηθες ακτιβίστριες έφθασαν επιτόπου στις 12:00 (ώρα Ελλάδας) και στάθηκαν επί δέκα λεπτά όρθιες πάνω στις διάσημες κολώνες της αυλής αυτής, αρχικά σιωπηλές και με υψωμένες τις γροθιές και στη συνέχεια σπάζοντας ροζ καπνογόνα και φωνάζοντας τα συνθήματα: «Στις δολοφονημένες γυναίκες, η πατρίς αδιαφορούσα», «Ούτε μία περισσότερη!» και «Σταματήστε τις γυναικοκτονίες!».

Επανέλαβαν τα συνθήματα αυτά στη συνέχεια βγαίνοντας στην πλατεία του Παλαί-Ρουαγιάλ, μπροστά στο μουσείο του Λούβρου, όπου οι ακτιβίστριες διαλύθηκαν γρήγορα, κάτω από το απορημένο βλέμμα των λίγων τουριστών που ήταν παρόντες αυτό το συννεφιασμένο μεσημέρι.

Στα στήθη τους είχαν ζωγραφίσει με μαύρη μπογιά τα ονόματα των γυναικών που έχουν σκοτωθεί από την 1η Ιανουαρίου στη Γαλλία: «Γκαέλ, μαχαιρωμένη έγκυος 6 μηνών», «Ζοζέτ, νεκρή από σφαίρα», «Σαντάλ, ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου», «Σελίν, εκπαραθυρώθηκε μαζί με το 3 μηνών μωρό της»…

Ήταν μια συμβολική δράση «για να δημιουργήσουμε ένα υπαίθριο Πάνθεον για να τους αποτίσουμε φόρο τιμής», εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Ουκρανή Ίνα Σεβτσένκο, από τα πιο προβεβλημένα μέλη του κινήματος Femen.

«Κάθε δύο ημέρες, έχουμε ένα νέο θύμα» και «εξακολουθούμε να μην βλέπουμε τη δράση που περιμένουμε», πρόσθεσε καταγγέλλοντας «την αδιαφορία της (γαλλικής) κυβέρνησης» για το θέμα.

Η κίνηση αυτή είχε επίσης στόχο να «ευαισθητοποιήσει την κοινωνία» στο φαινόμενο των γυναικοκτονιών στη χώρα. «Αν τα 60 θύματα ήταν άνδρες, φαντάζεστε ποια θα ήταν η αντίδραση», είπε.

Το 2017, 130 γυναίκες σκοτώθηκαν από τον σύζυγό τους ή τον πρώην σύζυγό τους, δηλαδή μία κάθε τρεις ημέρες. Και κάθε χρόνο στη Γαλλία σχεδόν 220.000 γυναίκες υφίστανται βία από την πλευρά του συζύγου ή του πρώην συζύγου τους.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact