ΚΟΣΜΟΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αμετανόητος ο Σούνακ για Μητσοτάκη – Τον «κατσάδιασαν» στο βρετανικό κοινοβούλιο

Λάδι στη φωτιά ρίχνει ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ για το διπλωματικό επεισόδιο με τον Κυριάκο Μητσοτάκη που έχει προκαλέσει κύμα αντιδράσεων σε διεθνές επίπεδο, με φόντο τα Γλυπτά του Παρθενώνα.

Σε ερώτηση που δέχτηκε στο βρετανικό κοινοβούλιο σχετικά με τον λόγο που ακύρωσε τη συνάντησή του με τον Έλληνα πρωθυπουργό στο Λονδίνο, ο Σούνακ εξαπέλυσε πυρά κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, υποστηρίζοντας ότι δεν τήρησε τις δεσμεύσεις του και ότι αναμοχλεύει ζητήματα του παρελθόντος για να κάνει επίδειξη ισχύος.

Προσπαθώντας να επιδείξει σκληρό πρόσωπο ενόψει προεκλογικής περιόδου, ο Σούνακ ο οποίος διαφωνεί με την επιστροφή των Γλυπτών στην Ελλάδα, απάντησε σε ερώτηση που δέχτηκε στην βρετανική Βουλή: «Είναι προφανές πως ο σκοπός της συνάντησης δεν ήταν για να συζητηθούν σημαντικά θέματα για το μέλλον αλλά για να ”κάνουμε φιγούρα” και για να αναμοχλευτούν ζητήματα του παρελθόντος. Και αυτό ήταν μη θεσμικό. Επιπλέον, όταν έγιναν συγκεκριμένες δεσμεύσεις και συγκεκριμένες διαβεβαιώσεις για το θέμα αυτό και στη συνέχεια αθετήθηκαν, μπορεί να φαίνεται ξένο, αλλά η άποψή μου είναι ότι όταν οι άνθρωποι αναλαμβάνουν κάποιες δεσμεύσεις πρέπει να τις τηρούν», ανέφερε ο Βρετανός πρωθυπουργός.

Παράλληλα, ο ηγέτης των Εργατικών, Κιρ Στάρμερ, ο οποίος μάλιστα στις δημοσκοπήσεις προηγείται του Συντηρητικού Κόμματος του Σούνακ και μάλιστα με μεγάλη διαφορά σημείωσε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι «ένας οικονομικός μας σύμμαχο, ένας σημαντικός μας εταίρος στην αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης. Αλλά αντί να χρησιμοποιήσει (ο Σούνακ) αυτήν τη συνάντηση για να συζητήσει αυτά τα σοβαρά θέματα, προσπάθησε να τον ταπεινώσει και ακύρωσε την τελευταία στιγμή».

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact