AUTO-MOTO

Νέα γενιά Audi A4

Νέα γενιά Audi A4

Σιγά σιγά άρχισε να αποκαλύπτετε για το μεσαίο Audi, το οποίο αναμένεται πλατύτερο και πιο χαμηλό από πριν, ώστε να ωφελήσει εκτός από το δυναμισμό και την αεροδυναμική του.

Στο εμπρόσθιο τμήμα επίσης, θα δούμε τη νέαπολυγωνική μάσκα των μοντέλων της Audi, που μας έδειξε πρώτο απΆ όλα το ανανεωμένο Audi Q3, με νέο αλουμινένιο πλαίσιο και 3D εμφάνιση. Η μάσκα αυτή θα πλαισιωθεί επίσης από πιο επιθετικά φωτιστικά μελαμπτήρες LED.

Στο πίσω μέρος τέλος, η πόρτα του πορτ-μπαγκάζ ανασηκώνεται ελαφρώς ενσωματώνοντας και μια διακριτική αεροτομή, ενώ τα αιχμηρά φωτιστικά ενσωματώνουν και πάλι λαμπτήρες LED, που βελτιώνουν οπτικά αλλά και πρακτικά το μοντέλο.Νέα όμως θα είναι η πλατφόρμα πάνω στην οποία θα πατάει το επόμενο A4, αφού αυτό το μοντέλο της Audi έχει επιλεχθεί για να μας αποκαλύψει πρώτο την ολοκαίνουργια MLB Evo πλατφόρμα του VW Group.

2016-Audi-A4

Πρόκειται για δάπεδο το οποίο θα βασίσει πάνω του όλα τα μελλοντικά μεγάλα Audi και VW (επόμενο Phaeton), προσφέροντας βελτιωμένη ακαμψία σε συνδυασμό με μείωση του βάρους (σχεδόν 90 κιλά σε σχέση με το προηγούμενο δάπεδο).

Παράλληλα, θα αλλάξει και η θέση του κινητήρα για να έλθει πιο κοντά στο κέντρο του αυτοκινήτου, αλλάζοντας κατά συνέπεια και το κέντρο βάρος, αλλά και το ζύγισμα μεταξύ των δύο αξόνων, ώστε να βελτιώσει περαιτέρω τα οδικά χαρακτηριστικά του νέου μοντέλου της Audi.

Audi-A4-2016-date

Επίσης στο νέο A4 αναμένεται να δούμε τις νεότερες γενιές των TFSI και TDIμηχανικών συνόλων του Ομίλου VW, με χωρητικότητες που θα ξεκινούν από τα 1,4 λίτρα. Ωστόσο το πιο σημαντικό νέο εδώ έχει να κάνει με την ύπαρξη στη γκάμα του πρώτου υβριδικού Audi A4 στην ιστορία. Μάλιστα, το σύστημα αυτό θα είναι plug-in (θα μπορεί να φορτίζει και από πρίζα), ενώ θα αποτελείται πιθανότατα από τον 2λιτρο TFSI βενζινοκινητήρα της Audi και έναν μικρότερο ηλεκτροκινητήρα 35 περίπου ίππων.

Η Audi θα προσφέρει τέλος και ένα νέο, υβριδικό σύστημα τετρακίνησης quattro με ηλεκτροκινητήρα 95 ίππων που θα στέλνει τη ροπή αποκλειστικά στους πίσω τροχούς, ώστε σε συνδυασμό με τον 2λιτρο TFSI που θα στέλνει δύναμη εμπρός, να δημιουργηθεί η «e-quattro» αυτή τετρακίνηση.

Για τις ισχυρότερες εκδόσεις του μοντέλου, τα επόμενα S4 και RS4 θα έλθουν πιθανότατα με ισχυρά V6 και V8 μηχανικά σύνολα.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact