ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Νέα μαρτυρία για την διαφθορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο μετά τους Μπεργκ, Μπάκε

O Σουηδός Λάιφ Λίντμπεργκ, πρώην συνεργάτης του Βίτορ Μέλο Περέιρα στην ΚΕΔ, σε δηλώσεις του στην Σουηδία υποστήριξε μετά τους Μπεργκ και Μπάκε πως υπήρχε διαφθορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο απολογισμός του Μάρκους Μπεργκ για όσα έζησε στην Ελλάδα και η διαπίστωσή του πως το ελληνικό ποδόσφαιρο ήταν διεφθαρμένο άνοιξε τον ασκό του Αιόλου για τους Σουηδούς.

Κι αυτό γιατί άρχισαν να ψάχνουν ακόμα περισσότερο την υπόθεση. Ο Χανς Μπάκε στήριξε τα λεγόμενα του συμπατριώτη του, βάσει των δικών του εμπειριών, ενώ τώρα ήρθε η σειρά του Λάιφ Λίντμπεργκ να δηλώσει πως υπήρχε διαφθορά στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο Σουηδός συνεργάτης του Βίτορ Μέλο Περέιρα στην ΚΕΔ, μίλησε στη σουηδική εφημερίδα Aftonbladet και αναφέρθηκε στην δική του περίοδο, αλλά και τις δικές του εμπειρίες από το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Είμαι απολύτως πεπεισμένος ότι υπάρχει αλήθεια σε αυτά που διάβασα στην Aftonbladet και την Gothenborg Posten (σ.σ. τις δηλώσεις των Μάρκους Μπεργκ και Χανς Μπάκε), ακόμα κι αν δεν βρισκόμουν εκεί εκείνα τα χρόνια. Αλλά αυτός είναι ο λόγος που με προσέλαβαν.

Ο Βίτορ Μέλο Περέιρα, ο Χουάν Αντόνιο Φερνάντεθ Μαρίν και εγώ βρεθήκαμε για αυτό το λόγο εκεί για δύο χρόνια. Μας αντικατέστησαν τρία άλλα πρόσωπα από το εξωτερικό με τον Μαρκ Κλάτενμπεργκ ως υπεύθυνο.

Η UEFA απαίτησε την πρόσληψή μας και την ίδια στιγμή (ζήτησε) όλοι οι εσωτερικοί παράγοντες να αποσυνδεθούν από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο διαφορετικά η Ελλάδα θα αποβαλλόταν από την UEFA.

O λόγος ήταν η διαφθορά, οι απειλές και η βία. Περισσότερη βία εναντίον των διαιτητών φυσικά, αλλά και βία εναντίον των παρατηρητών, αλλά και των τριών μας.

Για μένα ήταν εντελώς ακίνδυνο να παρακολουθώ αγώνες από κοντά, αλλά ήμουν ο μόνος που το έκανε. Όλοι οι Έλληνες έχουν μία σύνδεση με κάποιον δικαστή και επιπλέον κανείς δεν εμπιστεύεται κανέναν.

Κατά την διάρκεια της θητείας μας, τα πράγματα πήγαν πολύ καλύτερα. Χάρη στην αξία μας καταφέραμε την μεγάλη διάσωση. Έγινε πολύ πιο δύσκολη η χειραγώγηση των παιχνιδιών και ο αριθμός των λαθών μειώθηκε δραματικά.

Ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ ήταν οι μεγαλύτεροι πολέμιοι μας στο να βρισκόμαστε εκεί, αλλά ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ ήταν θετικοί προς την δουλειά μας. Ήταν λίγο περίεργο, αλλά ακόμα κι έτσι την εποχή που ήμασταν εμείς εκεί, ο Ολυμπιακός πήρε ξανά το πρωτάθλημα την σεζόν 2019-20, αφού ήταν ανώτερος».

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact