ΕΛΛΑΔΑ

Νέα πρόκληση: Αλβανοί ποδοπατούν την ελληνική σημαία

Σε μία ακόμη πρόκληση προχώρησαν οι Αλβανοί και ο ακραίος εθνικιστής Ταχίρ Βελίου, που κινείται σε μόνιμη βάση μεταξύ Αλβανίας, Κοσσόβου και Σκοπίων, με στόχο την δημιουργία της «Μεγάλης Αλβανίας».

Υπενθυμίζεται ότι τον Αύγουστο του 2016 η είσοδος του Βελίου στην χώρα μας είχε απαγορευθεί, όταν έφτασε στην Κακαβιά έχοντας ως τελικό προορισμό τα Ιωάννινα όπου θα μιλούσε σε προγραμματισμένη εκδήλωση. Ωστόσο πριν την απαγόρευση αυτή ο ίδιος είχε ταξιδέψει αρκετές φορές στην χώρα μας και κυρίως στην περιοχή της Ηπείρου.
Τις τελευταίες ημέρες ο Ταχίρ Βελίου «χτυπά» απανωτά τα χωριά της ελληνικής μειονότητας με καταδρομικού τύπου επιδρομές ξεσπώντας στις ελληνικές σημαίες ποδοπατώντας τες! Μάλιστα είναι τόσο προκλητικός που στη συνέχεια ανεβάζει τα στιγμιότυπα στην προσωπική του σελίδα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις εν λόγω επιδρομές, ο Ταχίρ Βελίου δεν ήταν μόνος τους αλλά συνοδευόταν από πολυπληθείς ομάδες που είτε κινούνται μαζί του είτε αυτόνομα με εμφανή σκοπό να τρομοκρατήσουν τον ντόπιο πληθυσμό των χωριών της ελληνικής μειονότητας.

Όπως αναφέρει το epiruspost.gr, σύμφωνα με μαρτυρίες ηλικιωμένων κατοίκων που βρέθηκαν πρόσωπο με πρόσωπο με τα πρωτοπαλίκαρα του Βέλιου, απαίτησαν από αυτούς να μιλήσουν αλβανικά και όταν εκείνοι αρνήθηκαν, τους χαρακτήρισαν «ξένους, εισβολείς».

Όπως φαίνεται μάλιστα ο Βελίου σε κάποια από τα περάσματά του, στρατολογεί και δημιουργεί «πυρήνες». Μάλιστα τα άτομα αυτά, επιχειρεί να τα «δέσει» εμπλέκοντάς τα άμεσα, στην παραληρηματική του δράση και εκθέτοντάς τα στα κοινωνικά δίκτυα ή τους διάφορους ιστότοπους του «Κινήματός» του.

Ως γνωστόν τις τελευταίες ημέρες ο ίδιος έχει στοχοποιήσει τον Αναστάσιο, όχι μόνο γιατί είναι Έλληνας αλλά και γιατί είναι επικεφαλής της Ορθόδοξου Εκκλησίας. Μάλιστα ζητά την άμεση απέλασή του από τη χώρα με συνεχείς αναρτήσεις στις οποίες τον χαρακτηρίζει σοβινιστή και υπεύθυνο για τον εξελληνισμό περιοχών της Αλβανίας.
Τελευταία του πρόκληση ήταν όταν από κοινού με μία ομάδα φοιτητών από την Πρίστινα οι οποίοι είναι μέλη του «Κινήματος της Μεγάλης Αλβανίας» ποδοπάτησαν την ελληνική σημαία!

Η σημαία αποτελεί σύμβολο, και η ενέργεια των ακραίων στοιχείων, έχει σαφή στόχο…

Σε συνδυασμό με όλα τα προηγούμενα, αλλά και με πληροφορίες που υπάρχουν για διασυνδέσεις της οργάνωσής του, με άλλους κύκλους που δρουν στα Βαλκάνια, κάνει την υπόθεση ακόμη πιο σοβαρή.

Η Αλβανική κυβέρνηση μπορεί μάλιστα να βολεύεται με την κατάσταση στα νότια της χώρας αλλά και με ένα πιθανό ασύμβατο επεισόδιο εν όψει των εκλογών. Η ένταση εξυπηρετεί την κυβέρνηση του Ράμα και τους εκλογικούς της στόχους..

Η οργάνωση του Βέλιου, αποδεικνύεται ότι μέρα με την ημέρα λαμβάνει παραστρατιωτικά χαρακτηριστικά που εντείνουν την ένταση στην περιοχή των Βαλκανίων.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact