ΚΟΣΜΟΣ

Νέα σύλληψη γυναίκας για τη δολοφονία του Κιμ Γιόνγκ Ναμ

Αρκετοί μιλούν για «πολιτική δολοφονία» του αδελφού του ηγέτης της Βόρειας Κορέας

Η Μαλαισία έχει θέση υπό κράτηση και δεύτερη γυναίκα στις έρευνές της για την εξιχνίαση της δολοφονία του Κιμ Γιόνγκ Ναμ, ετεροθαλή αδελφού του ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιόνγκ Ουν, μετέδωσε το εθνικό πρακτορείο Bernama σήμερα, επικαλούμενο τον γενικό επιθεωρητή της αστυνομίας.

Επίσημη ανακοίνωση για τη σύλληψη αναμένεται αργότερα σήμερα, είπε ο επιθεωρητής Χαλίντ Αμπού Μπάκαρ στο πρακτορείο.

Χθες η μαλαισιανή αστυνομία έθεσε υπό κράτηση μια γυναίκα που έφερε βιετναμέζικα ταξιδιωτικά έγγραφα και ανακοίνωσε ότι αναζητά μερικούς ακόμα ξένους ύποπτους στην υπόθεση του θανάτου του Κιμ Γιόνγκ Ναμ, που αρκετές πηγές θεωρούν πολιτική δολοφονία.

Στο μεταξύ, χθες η κυβέρνηση της Μαλαισίας απέρριψε αίτημα των αρχών της Βόρειας Κορέας για την παράδοση της σορού.

Βορειοκορεάτες αξιωματούχοι εναντιώθηκαν στη διενέργεια νεκροτομής στη σορό του Κιμ Γιονγκ Ναμ, του ετεροθαλούς αδελφού του ηγέτη της Βόρειας Κορέας που δολοφονήθηκε τη Δευτέρα στο διεθνές αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ, ανέφεραν πηγές προσκείμενες στην κυβέρνηση της Μαλαισίας.

Οι αξιωματούχοι αυτοί ζήτησαν να τους παραδοθεί αμέσως το πτώμα του 46χρονου Ναμ, όπως οι αρχές της Μαλαισίας απέρριψαν το αίτημα, σύμφωνα με πολλές πηγές.

Ο 45χρονος, μεγαλύτερος γιος του εκλιπόντος ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ιλ που ζούσε επί χρόνια αυτοεξόριστος, φαίνεται ότι δηλητηριάστηκε από δύο γυναίκες, οι οποίες διέφυγαν με ταξί. Κάποια μέσα ενημέρωσης έκαναν λόγο για δηλητηριασμένη βελόνα, ενώ άλλα για ένα υγρό που ρίχθηκε στο πρόσωπο του Κιμ Γιονγκ Ναμ.

Ο φόνος αυτός, λίγες ημέρες πριν από τους εορτασμούς στη Βόρεια Κορέα για τη γέννηση του Κιμ Γιονγκ Ιλ, παρουσιάστηκε από τη Σεούλ ως απόδειξη «της βαρβαρότητας και της απάνθρωπης φύσης» του καθεστώτος της Πιονγκγιάνγκ.

Από την πλευρά της η αστυνομία της Μαλαισίας εξετάζει κυρίως το βίντεο από το κλειστό τηλεοπτικό κύκλωμα του αεροδρομίου για να καταλάβει τι συνέβη τη Δευτέρα το πρωί.

«Ο Κιμ Γιονγκ Ναμ δήλωσε στο προσωπικό στη είσοδο του χώρου αναχωρήσεων ότι κάποιος τον άρπαξε από πίσω από το πρόσωπο και τον ανάγκασε να εισπνεύσει ένα υγρό», δήλωσε ο Φάντζιλ Άχματ διοικητής της αστυνομίας, σύμφωνα με τη μαλαισιανή εφημερίδα The Star.

«Ζήτησε βοήθεια αμέσως και διακομίστηκε στην κλινική του αεροδρομίου. Εκείνη την ώρα είπε ότι πόναγε το κεφάλι του και ότι αισθανόταν ότι θα λιποθυμήσει», πρόσθεσε. «Στην κλινική υπέστη καρδιακή προσβολή. Τον έβαλαν σε ένα ασθενοφόρο και ο θάνατός του επήλθε καθ’ οδόν προς το νοσοκομείο της Πουτρατζάγια», εξήγησε ο Άχμαντ.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact