ΚΟΣΜΟΣ

Νέες απειλές του Ακάρ: Η Ελλάδα πρέπει να μάθει από την ιστορία της Μικρασιατικής Καταστροφής

Κατηγορεί ξανά τη χώρα μας: «Όταν εσείς εξοπλίζετε τα νησιά, μας δίνετε το δικαίωμα της αυτοάμυνας»

Ξεπερνάει κάθε όριο προκλητικότητας ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, ο οποίος με νέα δήλωση προειδοποιεί την Ελλάδα «πάρει το μάθημά της από την Μικρασιατική Καταστροφή και να μην επιδιώκει νέες περιπέτειες»!

«Η Ελλάδα πρέπει να μάθει από την ιστορία και να μην επιδιώκει νέες περιπέτειες που θα οδηγήσουν σε απογοήτευση», αναφέρει στην προκλητική του δήλωση ο Χουλουσί Ακάρ.

Μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, ο Χουλουσί Ακάρ κατηγόρησε την Ελλάδα για αύξηση της προκλητικότητας και αναφέρθηκε ξανά στην αποστρατικοποίηση των νησιών!

«Όταν οπλίζετε αυτά τα νησιά, είναι ορατά από την Τουρκία, βρίσκονται στη μύτη της Τουρκίας, πολύ κοντά. Όταν τα εξοπλίζεις, αυτό μας δίνει το δικαίωμα της άμυνας, το δικαίωμα της αυτοάμυνας. Αυτό οδηγεί σε αμφισβήτηση της κυριαρχίας των νησιών, γεγονός που θέτει τις συνθήκες υπό συζήτηση» είπε μεταξύ άλλων και δήλωσε ότι η Ελλάδα ήρθε και χώθηκε στη μύτη της Τουρκίας στο Αιγαίο:

«Εσύ είσαι που ήρθες και χώθηκες κάτω από τη μύτη μας με τα 3 χιλιάδες νησιά στο Αιγαίο. Εσύ είσαι αυτός που ζητάς 40 χιλιάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα δικαιοδοσίας για το Καστελόριζο. Εσύ είσαι αυτός που αγνοεί τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της χώρας μας και της Κύπρου στην ανατολική Μεσόγειο. Εσύ είσαι αυτός που προσπαθεί να εξοπλιστεί, βασιζόμενος σε μια ψεύτικη αντίληψη απειλής και κυνηγάει τεχνητές συμμαχίες. Εσύ είσαι αυτός που καλεί τρίτες χώρες και ανοίγει την πόρτα του διάπλατα. Άρα εμείς είμαστε επιθετικοί και επεκτατικοί; Ακόμα και τα κοράκια γελούν με αυτό. Νισάφι πια!» είπε με εριστικό ύφος.

Επιπλέον, ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας, δήλωσε ότι η Τουρκία είναι ισχυρός σύμμαχος: «Ελπίζουμε ότι το Αιγαίο και η Μεσόγειος θα είναι μια θάλασσα φιλίας για την ειρήνη και τη σταθερότητα. Είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε τα συμφέροντά της και δόξα τω Θεώ μπορούμε να το κάνουμε και αυτό» είπε και πρόσθεσε αναφερόμενος στη Μικρασιατική Καταστροφή, ότι θα εορταστεί η 100ή επέτειος της «Μεγάλης Νίκης», που τερμάτισε «την άθλια απόπειρα εισβολής και τις θηριωδίες στην Ελλάδα πριν από έναν αιώνα», τονίζοντας ότι «η Ελλάδα πρέπει να μάθει από την ιστορία και να μην επιδιώκει νέες περιπέτειες που θα οδηγήσουν σε απογοήτευση».

Σε ερώτηση που δέχτηκε αναφορικά με την πολεμική επιχείρηση κατά της Συρίας, ο Ακάρ απάντησε ότι «δεν υπάρχει χώρος για τρομοκράτες στην περιοχή» και ότι δεν θα μείνουν «αδιάφοροι και αδρανείς απέναντι σε αυτό που θα γίνει» ενώ για τον πόλεμο στην Ουκρανία, επεσήμανε ότι η Τουρκία βρίσκεται σε διάλογο τόσο με τη Ρωσία όσο και την Ουκρανία, σημειώνοντας ότι έχουν καταβληθεί προσπάθειες ώστε οι χώρες που συνορεύουν με τη Μαύρη Θάλασσα να ζουν σε ειρήνη, διάλογο και ευημερία στο πλαίσιο της συνθήκης του Μοντρέ.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact