ΕΛΛΑΔΑ

Νέες εξελίξεις για το νεκρό βρέφος: «Μήνυση, φουλ επίθεση…»

Έτοιμοι για μηνύσεις οι γονείς του μωρού σε βάρος της ιατροδικαστικής υπηρεσίας που μίλησε για σeξουαλική κακοποίηση

Νέες εξελίξεις σημειώθηκαν στην υπόθεση του θανάτου του βρέφους 11 μηνών στο νοσοκομείο Παίδων, καθώς ο εισαγγελέας αποφάσισε να μην ασκήσει ποινική δίωξη για σeξουαλική παρενόχληση στους γονείς του από τη Συρία, καθώς κάτι τέτοιο δεν προέκυψε από την επίσημη έκθεση νεκροτομής.

Σύμφωνα με το επίσημο πόρισμα του ιατροδικαστή, ο τραυματισμός του παιδιού προήλθε από αμβλύ όργανο μέσω του οποίου λάμβανε φαρμακευτική αγωγή.

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, μίλησε ο 23χρονος πατέρας του βρέφους Τζαμάλ Σαλέχ, λίγη ώρα αφότου αφέθηκε ελεύθερος έξω από τη ΓΑΔΑ και ανέφερε: «Έχασα την κόρη μου την Κυριακή, συνέπεια μίας χρόνιας ασθένειας. Στην αρχή έγινε ένα λάθος σε βάρος μου, αλλά μετά βρέθηκε η αλήθεια. Δοξάζω τον Θεό. Ευχαριστώ τους αστυνομικούς και τους γιατρούς, οι οποίοι προσπάθησαν και ανέδειξαν την αλήθεια ότι η κόρη μου πέθανε φυσιολογικά».

Αντίστοιχα ήταν και τα λόγια ανακούφισης αλλά και έντονης συναισθηματικής φόρτισης της 22χρονης μητέρας:

«Ακολουθούσε η κόρη μου ένα πρόγραμμα φαρμακευτικής αγωγής, είχε πρόβλημα στο να καταπιεί. Είναι δυνατόν το κοριτσάκι να βιάστηκε από τον πατέρα του και να είμαι και έγκυος τριών μηνών; Είμαι σα χαμένη, έχασα το κοριτσάκι μου, δεν έχω τον άνδρα μου, νιώθω πολύ άσχημα» ανέφερε στην κάμερα η μητέρα έχοντας στην αγκαλιά το δίδυμο αδερφάκι του κοριτσιού που έχασε.

«Μήνυση, φουλ επίθεση εναντίον αυτής της σατανικής ιατροδικαστικής υπηρεσίας»
Ο δικηγόρος της οικογένειας, κ. Αρουάν Μπάκρι , μιλώντας στο δελτίο του ΑΝΤ1, ανέφερε ότι θα προχωρήσει σε μήνυση κατά της ιατροδικαστικής υπηρεσίας που ανέφερε πως υπήρχε σεξουαλική κακοποίηση κατά του βρέφους.

«Μήνυση, φουλ επίθεση εναντίον αυτής της σατανικής ιατροδικαστικής υπηρεσίας, κατευθείαν. Δεν ξέρω πόσες κατηγορίες θα βάλουμε. Να ξέρουν πως δεν θα μείνουμε ήσυχοι μέχρι να τους ξεριζώσουμε» ανέφερε.

Τι άλλαξε τελικά και το πόρισμα του ιατροδικαστή ήταν τελείως διαφορετικό από τις αρχικές δηλώσεις του; «Δυστυχώς βιάστηκε ο ιατροδικαστής και έβγαλε πόρισμα τις πρώτες ώρες και επέμεινε πως αναμφίβολα υπήρχε σεξουαλική βία στο κοριτσάκι. Ευτυχώς επέμενε η Ελληνική Αστυνομία, να ψάξει εις βάθος την αλήθεια και κατάφερε να βγει η αλήθεια» ανέφερε ο δικηγόρος της οικογένειας.

Στη συνέχεια ο 23χρονος πατέρας του βρέφους ερωτηθείς αν νιώθει δικαιωμένος από την εξέλιξη της υπόθεσης, απάντησε: «Δόξα τω Θεώ, φάνηκε η αλήθεια ξεκάθαρα και με τη βοήθεια του ιατροδικαστή και ευχαριστώ και συγχαρητήρια στην Αστυνομία».

Στη συνέχεια, ο δικηγόρος κ. Μπάκρι αναφέρθηκε στο γεγονός ότι θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη: «Ξεκάθαρα θα το κάνω, ο συμπατριώτης μου τους συγχώρεσε, πρωτύτερα έκανε κάτι δηλώσεις και ανέφερε ότι δικαιώθηκε αλλά εμείς, ο σύνδεσμος των Σύρων στην Ελλάδα θα το κάνουμε για να δώσουμε μάθημα ότι πρέπει να σκέφτονται πριν μας χαρακτηρίσουν βιαστές των παιδιών μας».

«Δεν τηρήθηκε το πρωτόκολλο της ιατροδικαστικής επιστήμης»

Τις δικές του απαντήσεις για το θέμα έδωσε και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ιατροδικαστικής Εταιρίας Δρ. Γρηγόρης Λέων στο infokids.gr ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε πως δεν τηρήθηκε το πρωτόκολλο της ιατροδικαστικής επιστήμης ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπάρξουν πειθαρχικές ποινές.

«Εμείς οι ιατροδικαστές ως επιστήμονες πρέπει να λειτουργούμε με επιστημονικούς κανόνες. Όταν λειτουργούμε έτσι, αποφεύγονται τα λάθη. Στη συγκεκριμένη υπόθεση έγινε μια βεβιασμένη αρχική πρώτη εκτίμηση, πρώτα ανεπίσημα και μετά επίσημα, χωρίς οι συνάδελφοι να έχουν ολοκληρώσει το σύνολο της ιατροδικαστικής εξέτασης.

Μια κλινική εξέταση, ένα βασικό σημείο που περιλαμβάνει είναι η ενδελεχής λήψη ιστορικού. Αν σε μια ανάλογη περίπτωση ένας ιατροδικαστής λάμβανε σωστά το ιστορικό του μωρού, της φαρμακευτικής του αγωγής και του τρόπου χορήγησης του φαρμάκου, θα είχε αποφευχθεί οποιαδήποτε παρερμηνεία.

Αυτό που αντιλαμβάνομαι, τόσο εγώ όσο και όποιος επιστήμονας διαβάζει είναι, ότι εδώ δεν έχουμε ακόμα αιτία θανάτου (περιμένουμε τις ιστολογικές εξετάσεις) και από ό,τι φαίνεται οι κακώσεις στην πρωκτική περιοχή πιθανότατα οφείλονται στην θεραπεία που έκανε το μωρό.

Δεν τηρήθηκαν, λοιπόν, οι κανόνες, δηλαδή το πρωτόκολλο της ιατροδικαστικής επιστήμης και δεν γνωρίζω γιατί συνέβη αυτό. Μου έκανε και εμένα εντύπωση το τόσο βιαστικό πρώτο πόρισμα, γιατί έτσι στιγματίζεται μια οικογένεια.

Ο ιατροδικαστής πρέπει να είναι 100 φορές σίγουρος πριν βγει να δηλώσει το οτιδήποτε».

Αναφορικά με το αν θα υπάρξει κάποια επίπτωση για την αρχική λάθος εκτίμηση στους ιατροδικαστές που έκαναν τις σχετικές δηλώσεις, ο κ. Λέων ανέφερε ότι το ζήτημα πλέον θα πάει από την ιατροδικαστική υπηρεσία Αθηνών στην οποία ανήκουν και από εκεί στο υπ. Δικαιοσύνης, στο οποίο έγκειται το αν θα υπάρξει κάποια επίπληξη.

«Αν κριθεί, ότι υπήρξε παράπτωμα μπορεί να έχουν κάποια πειθαρχική ποινή», είπε ο κ. Λέων, εξηγώντας ως Πρόεδρός της ότι η Ελληνική Ιατροδικαστική Εταιρία δεν έχει κάποιο ξεχωριστό όργανο που να γνωμοδοτεί τέτοια θέματα.

Καταλήγοντας ανέφερε ότι: «Είμαστε βέβαιοι, ότι θα αναλάβει το υπ. Δικαιοσύνης, το οποίο διαθέτει αξιόλογους συναδέλφους, με επικεφαλής τον κ. Καρακούκη που κοσμεί την υπηρεσία και είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος με αυτά τα θέματα, οπότε πιστεύω ότι θα πράξει τα δέοντα. Ωστόσο, και οι ίδιοι οι γονείς έχουν όλα τα νόμιμα μέσα για να κινηθούν αναλόγως».

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact