ΚΟΣΜΟΣ

Νέες εμπορικές συνομιλίες μεταξύ ΕΕ – ΗΠΑ στην Ουάσινγκτον

Τριμερείς επαφές την Τετάρτη και με την Ιαπωνία

Συνάντηση με τον αντιπρόσωπο της κυβέρνησης των ΗΠΑ για το εμπόριο Ρόμπερτ Λαϊτχάιζερ θα έχει αύριο στην Ουάσινγκτον η Ευρωπαία επίτροπος Εμπορίου Σεσίλια Μάλστρομ, με τον οποίο θα έχει νέες συζητήσεις σχετικά με το εμπόριο, όπως έγινε σήμερα γνωστό από εκπρόσωπο της Κομισιόν.

Η Ουάσινγκτον και οι Βρυξέλλες προσπαθούν εδώ και μήνες να υλοποιήσουν με συμφωνία την αρχή εμπορικής συνεννόησης, η οποία ανακοινώθηκε στα τέλη Ιουλίου από τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και τον επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Η ανακοίνωση αυτή είχε επιτρέψει να υπάρξει εκεχειρία στις εντάσεις ανάμεσα στα δύο μέρη, σε μια στιγμή που ο Τραμπ απειλούσε να επιβάλει βαρείς δασμούς στην ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία, όπως υπενθυμίζει το ΑΜΠΕ.

Οι δύο ηγέτες δεσμεύτηκαν να εργαστούν πάνω σε μια εμπορική συμφωνία για τα βιομηχανικά αγαθά, η οποία δεν έχει ακόμη προχωρήσει, καθώς οι ΗΠΑ προτιμούν προς το παρόν να επικεντρωθούν στην κανονιστική συνεργασία μεταξύ των δύο μερών.

Οι Βρυξέλλες εξετάζουν το ενδεχόμενο συνεργασίας «σε εθελοντική βάση» πάνω στις μελλοντικές προδιαγραφές νέων τεχνολογιών, όπως «τα αυτόματα οχήματα, η τρισδιάστατη εκτύπωση ή η κυβερνοασφάλεια», είχε εξηγήσει τον Νοέμβριο ευρωπαϊκή πηγή. Εξετάζεται ακόμη «ο καλύτερος εναρμονισμός ορισμένων μηχανισμών πιστοποίησης», κυρίως για τα ιατρικά μηχανήματα και για τον φαρμακευτικό τομέα, «στους τομείς όπου υπάρχει κοινό ενδιαφέρον».

Η Μάλστρομ πρόκειται να συμμετάσχει μεθαύριο σε τριμερείς συνομιλίες με την Ιαπωνία και τις ΗΠΑ πάνω σε διάφορα εμπορικά ζητήματα, μεταξύ των οποίων «οι πρακτικές που στρεβλώνουν τις (διεθνείς) ανταλλαγές».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Σοκ από τη σφαγή στη πόλη Μπούσα της Ουκρανίας

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν οι εικόνες που βλέπουν…

Κάρλα Ντελ Πόντε: Να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Πούτιν

«Είναι εγκληματίας πολέμου» Η πρώην Γενική Εισαγγελέας του…

Μπάμπα Βάνγκα: «Ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα γίνει…»

Προφητεία για τη Ρωσία και τον Πούτιν είχε…
contact