ΕΛΛΑΔΑ

Νέες μαρτυρίες: «Μύριζε βενζίνη» το εργοστάσιο με τα δηλητηριασμένα γεύματα

Στην εφημερίδα το «Βήμα της Κυριακής», ο Βασίλης Λαμπρόπουλος δημοσίευσε νέες καταγγελίες για τα έτοιμα γεύματα σε σχολεία και οργανισμούς του Δημοσίου.

Μέχρι στιγμής η Πυροσβεστική είχε συλλέξει κάποιες ενδείξεις για τα αίτια της πυρκαγιάς και σύμφωνα με μαρτυρίες των ιδιωτών που επιχείρησαν στο σημείο, ο χώρος «μύριζε βενζίνη».

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί πως η χημική ανάλυση των 20 δειγμάτων που συλλέχθηκαν από διαφορετικά σημεία του εργοστασίου, το υλικό των καμερών ασφαλείας αλλά και οι καταθέσεις των μαρτύρων και υπαλλήλων, θα ρίξουν περαιτέρω φως στα αίτια που προκάλεσαν τη φωτιά στις εγκαταστάσεις.

Υψηλόβαθμα στελέχη που παραχώρησαν δηλώσεις στο “Βήμα”, αναφέρθηκαν στην ύπαρξη αρχικών ενδείξεων εμπρησμού. Οι ίδιοι αναφέρουν ότι θα διερευνηθούν τόσο ο ισχυρισμός ότι η πυρκαγιά άρχισε από τη σβησμένη μηχανή ενός βαν που βρισκόταν στο υπόστεγο του κτηρίου όσο και η καταστροφή δύο καταγραφικών συστημάτων και η εξαφάνιση ενός τρίτου στις κάμεράς από το σύστημα εποπτείας του κεντρικού χώρου της συγκεκριμένης μονάδας.

Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της επόμενης ημέρας από τη φωτιά, ήταν προγραμματισμένη η επίσκεψη του ΕΦΕΤ για να ελεγχθούν οι εγκαταστάσεις με σκοπό την διαλεύκανση της υπόθεσης των δηλητηριασμένων σχολικών γευμάτων.

Φωτιά σε εργοστάσιο στη Λαμία: Τι υποστηρίζουν οι μάρτυρες

Σύμφωνα με την μαρτυρία του αλλοδαπού εργαζομένου που περίμενε τον φύλακα των εγκαταστάσεων, η φωτιά άρχισε από το υπόστεγο του κτηρίου. Στο συγκεκριμένο σημείο βρίσκονταν τρία φορτηγά ψυγεία από όπου θα μπορούσε να προκληθεί η φωτιά αν και η μαρτυρία του εργαζομένου ανέτρεψε τα σενάρια.

Ο εργαζόμενος αρχικά ανέφερε ότι η πυρκαγιά ξεκίνησε από το μπροστινό τμήμα του βαν που βρίσκονταν σχεδόν “κολλητά” με το κεντρικό κτήριο που καταστράφηκε τελείως.

Σκοπός των αστυνομικών ερευνών είναι να διευκρινιστεί αν έχει υπάρξει κάποια ύποπτη κίνηση από το χρονικό διάστημα της εκδήλωσης της πυρκαγιάς μέχρι και την επέκτασή της. Από τις κάμερες ασφαλείας πάντως δεν φαινόταν εκείνη την ώρα να υπάρχει κάποιο άτομο στον χώρο.

Επιπλέον, ένα ακόμα στοιχείο που “πονοκεφαλιάζει” τις Αρχές είναι η ταχύτητα που εξαπλώθηκαν οι φλόγες καθώς οι εμπειρογνώμονες υποστήριξαν πως τα υλικά που βρισκόντουσαν μέσα στο εργοστάσιο δεν ήταν εύφλεκτα.

Μαρτυρίες πολιτών που επιχείρησαν εθελοντικά στο σημείο ανέφεραν πως “μύριζε βενζίνη”, αν και δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμα.

Ένας χημικός και ένας μηχανολόγος μηχανικός θα συνδράμουν στις έρευνες για τα αίτια της πυρκαγιάς και τη σύνταξη του τεχνικού πορίσματος.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact