ΚΟΣΜΟΣ

Νεκροί άμαχοι στη Συρία από τους αμερικανικούς βομβαρδισμούς

Τα αμερικανικά αεροπορικά πλήγματα στο βορειοδυτική Συρία έχουν σκοτώσει τουλάχιστον επτά αμάχους, ανέφερε η οργάνωση Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Human Rights Watch – HRW), καλώντας να ξεκινήσει μία έρευνα για ενδεχόμενη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ενώ κυκλοφορούσαν πληροφορίες για απώλειες αμάχων εξαιτίας των πληγμάτων του διεθνούς συνασπισμού υπό τις Ηνωμένες Πολιτείες στη Συρία εναντίον των τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, αντιναύαρχος Τζον Κίρμπι, είχε δηλώσει την Πέμπτη πως ο αμερικανικός στρατός «δεν έχει αξιόπιστες πληροφορίες από επιχειρησιακές πηγές» για τον θάνατο αμάχων.

Όμως η μη κυβερνητική οργάνωση για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που εδρεύει στη Νέα Υόρκη, HRW, επικαλέστηκε τη μαρτυρία τριών κατοίκων του συριακού χωριού Καφρ Ντεριάν, στην επαρχία Ιντλίμπ, μέσω σύνδεσης Skype, σύμφωνα με τις οποίες τουλάχιστον δύο άνδρες, δύο γυναίκες και πέντε παιδιά σκοτώθηκαν από πυρά πυραύλων νωρίς το πρωί της Τρίτης.

Η HRW πρόσθεσε, ωστόσο, επικαλούμενη «μη επιβεβαιωμένες πληροφορίες», ότι οι δύο άνδρες μπορεί να ήταν μαχητές του Μετώπου Αλ Νόσρα, παρακλαδιού της Αλ Κάιντα στη Συρία. Η HRW πρόσθεσε πως δεν μπορεί να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες αυτές.

Όμως, για την οργάνωση, εικόνες βίντεο από τα αεροπορικά πλήγματα έχουν επιβεβαιώσει πως άμαχοι έχουν σκοτωθεί από αμερικανικούς πυραύλους Τόμαχοκ.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους στη Συρία πρέπει να λάβουν όλες τις δυνατές προφυλάξεις ώστε να μην πλήξουν αμάχους», ανέφερε σε μία ανακοίνωση ο αναπληρωτής διευθυντής της HRW για τη Μέση Ανατολή, Ναντίμ Χούρι.

«Η αμερικανική κυβέρνηση πρέπει να διενεργήσει έρευνα για πιθανά παράνομα πλήγματα που σκότωσαν αμάχους, να δημοσιοποιήσει τα συμπεράσματα και να δεσμευθεί ότι θα λάβει μέτρα σε περίπτωση κακής συμπεριφοράς», προσθέτει.

«Οι πληροφορίες για τον θάνατο τουλάχιστον επτά αμάχων σε πλήγματα για τα οποία δεν υφίσταται ίσως νόμιμος στρατιωτικός αντικειμενικός σκοπός θέτουν το ερώτημα κατά πόσον τα πλήγματα ήταν παράνομα και πρέπει να είναι αντικείμενο μιας έρευνας», καταλήγει η HRW.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

«Κόφτης» στη θέρμανση στο δημόσιο – Τέλος ζεστό νερό και φωτεινές επιγραφές στη Γερμανία

Η Γερμανία ετοιμάζεται για τον επερχόμενο «ρωσικό» χειμώνα,…

Μικρότερες συσκευασίες, ίδιες τιμές – Το μυστικό κόλπο της «συρρίκνωσης»

Οι εταιρείες συρρικνώνουν τις συσκευασίες των προϊόντων, χωρίς…

Αποκάλυψη: Τους S300 αναζητούσαν στην Κρήτη οι Τούρκοι

Τις θέσεις των S300 που βρίσκονται στην Κρήτη…

Γιατί αναχαιτίστηκαν οπλισμένα τουρκικά F-16 στην Κάρπαθο

Με αφορμή ισχυρισμούς της τουρκικής πλευράς σχετικά με…

Νέες ανατιμήσεις απο Σεπτέμβριο: Ποια προϊόντα «εκτοξεύονται»

Ενεργειακή ακρίβεια και οικονομική κρίση έχουν φτάσει στα…

Μπήκε σε πισίνα με παιδιά με αποκαλυπτικό G-string και προκάλεσε αντιδράσεις

Πολλές είναι οι αντιδράσεις κάτω από ένα βίντεο…

Οι νέες τιμές στο ηλεκτρικό ρεύμα για τον Σεπτέμβριο χωρίς το Power Pass

Για τον Σεπτέμβριο ανακοινώθηκαν νέες τιμές στο ηλεκτρικό…

Η επιστημονική πρόβλεψη της απόλυτης καταστροφής

Έρχονται δύσκολες μέρες για τον πλανήτη… Ο κόσμος…
contact