ΚΟΣΜΟΣ

Νέο «χαστούκι» Μακρόν στον Σουλτάνο

Για μία ακόμα φορά, με τον πιο επίσημο τρόπο, ο Εμανουέλ Μακρόν υπενθύμισε σε όλους ότι είναι στο πλευρό της Ελλάδας και της Κύπρου, προστατεύοντας τα δικαιώματα των κρατών -μελών της ΕΕ από τις παραβιάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Στέλνοντας το δικό του μήνυμα στις γαλλικές ένοπλες δυνάμεις έκανε τον απολογισμό τους για το 2020 θυμίζοντας τη στήριξη που έδωσαν στους φίλους Έλληνες και Κύπριους μέσω των παρεμβάσεων του γαλλικού στρατού στη Μεσόγειο.

Η ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών έγραφε μεταξύ άλλων, στο κομμάτι που αφορά την Ελλάδα τα εξής:

«Στη Μεσόγειο, δυστυχώς, αυτό που πρέπει να ονομάζεται εμπορία ανθρώπων και παράνομη διακίνηση αυξήθηκε, ακόμη και όταν οι συγκρούσεις στη Λιβύη μειώθηκαν. Η Γαλλία, όπως είχε κάνει με την επιχείρηση SOPHIA, συνεργάστηκε με την Ευρωπαϊκή Ένωση σε μια νέα αποστολή κοινής πολιτικής ασφάλειας και άμυνας, την επιχείρηση IRINI, και δεσμεύεται να βελτιώσει την αποτελεσματικότητα και τη συνέπεια της. Η επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη και είμαστε πολύ σχολαστικοί στην καλή πρόοδό της.

Και το 2020 χαρακτηρίστηκε από επανειλημμένες παραβιάσεις στον σεβασμό των δικαιωμάτων των κρατών όπως αυτά απορρέουν από το Δίκαιο της Θάλασσας και οι οποίες (παραβιάσεις ή αμφισβητήσεις) έχουν πολλαπλασιαστεί στην Ανατολική Μεσόγειο, με τρόπο που η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μπορεί να αποδεχθεί.

Και χαίρομαι που καταφέραμε να σταθούμε δίπλα στους Έλληνες ή τους Κύπριους φίλους μας, ειδικά το περασμένο καλοκαίρι. Ότι καταφέραμε, μέσω των παρεμβάσεών μας, της παρουσίας μας, της σαφήνειας της δέσμευσής μας, να επισημάνουμε ποια είναι η κυριαρχία και η στρατηγική αυτονομία της Ευρώπης».

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Οι Τούρκοι βγάζουν 82 πλοία σε Αιγαίο και Μεσόγειο – Η Ελλάδα περιμένει διάλογο;

Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε άσκηση με την…

Έρχεται «κόφτης» στα SMS εξόδου και μετακίνηση εμβολιασμένων από νομό σε νομό;

Αυτά τουλάχιστον προαναγγέλλουν οι «ειδικοί»! «Φωτιές» άναψε η…

Πρωτοφανείς εικόνες: Γέμισε στρατιώτες το Καπιτώλιο

Απίστευτες οι εικόνες που κάνουν το γύρο του…

«Χαστούκι»-προειδοποίηση από τα ΗΑΕ στον Ερντογάν!

Ηχηρό μήνυμα έστειλαν τα ΗΑΕ στη Τουρκία. Την…

Τα μέτρα που θα ανακοινώσει ο Ν. Χαρδαλιάς την Παρασκευή

Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν πως όλα θα σταθμίζονται μέχρι…

Το διασκεδάζουν οι παράνομοι μετανάστες στην Ελλάδα

Ιδιαίτερος λόγος έχει γίνει για τις συνθήκες και…

Οι επιστήμονες προβλέπουν τι θα γίνει με τον κορονοϊό σε 10 χρόνια

Σαν ένας ιός κοινού κρυολογήματος – που μάλιστα…
contact