ΕΛΛΑΔΑ

Νέο Κωσταλέξι στο Πήλιο: Είχαν 4χρονο σε σπίτι χωρίς ταβάνι, μέσα στη βρώμα -Δεν μιλάει, βγάζει άναρθρες κραυγές

Αντιμέτωπη με ένα πραγματικό δράμα βρίσκεται τα τελευταία 24ωρα η κοινωνία του Πηλίου, ύστερα από την αποκάλυψη της ιστορίας ενός 4χρονου αγοριού, που εντοπίστηκε να ζει παραμελημένο, σε μια τρώγλη στη Ζαγορά, δίχως ταβάνι, τουαλέτα, και θέρμανση. 

Υστερα από ανώνυμη καταγγελία που έκανε κάτοικος του συγκεκριμένου χωριού στο σημείο μετέβη εισαγγελέας, συνοδεία αστυνομικών και κοινωνικής λειτουργού. 

Οπως διαπιστώθηκε το 4χρονο αγοράκι δεν έχει διδαχθεί να μιλά και επικοινωνεί κυρίως με νοήματα και κραυγές, ενώ εκδηλώνει επιθετική συμπεριφορά τόσο κατά ανθρώπων όσο και κατά αντικειμένων. 

Η αυτοψία στο σπίτι – ερείπιο προκάλεσε σοκ σε όλους τους παρευρισκόμενους, που κατέγραψαν ότι στον χώρο δεν υπάρχει τουαλέτα (ούτε καν υποδομή για να κάνει μπάνιο), ταβάνι, ενώ φέρει ανύπαρκτα, «φαγωμένα» κουφώματα. 
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ταχυδρόμος», που αποκάλυψε την υπόθεση, στον χώρο δεν βρέθηκε καν τραπέζι και όπως όλα δείχνουν η οικογένεια έτρωγε στο πάτωμα

Από τα στοιχεία που συνέλεξε η κοινωνική λειτουργός προκύπτει ότι το αγγελούδι μεγαλώνει παραμελημένο από τους γονείς του, τον παππού του και τον θείο του, που φέρεται ότι έχουν «πλούσιο» ιστορικό ψυχιατρικών νοσημάτων

Το παιδί διακομίστηκε στην Παιδιατρική Κλινική του Αχιλλοπουλείου νοσοκομείου στον Βόλο, η οποία θα αποτελέσει την προσωρινή του στέγη. Εκεί θα πραγματοποιηθούν ιατρικές εξετάσεις και παιδοψυχιατρική εκτίμηση, ώστε η Εισαγγελία Βόλου να αποφανθεί επί της αφαίρεσης ή μη της επιμέλειας του 4χρονου από την οικογένειά του. Αποτελεί ιδιαίτερα πιθανό ενδεχόμενο ο 4χρονος, εν τέλει, να φιλοξενηθεί από την «Κιβωτό του Κόσμου», το «Χαμόγελο του Παιδιού»,  ή το Ορφανοτροφείο της περιοχής. 

Νεότερες πληροφορίες πάντως αποκαλύπτουν ότι το πρωτοφανές οικογενειακό δράμα ήταν γνωστό στην ευρύτερη περιοχή, όμως μέχρι σήμερα κανείς από τους κατοίκους δεν είχε αναλάβει πρωτοβουλία

Σύμφωνα με τον «Ταχυδρόμο», η οικογένεια στηρίζεται από την τοπική Εκκλησία, το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», ενώ λαμβάνει τα προβλεπόμενα επιδόματα. Παρά ταύτα, οι συνθήκες διαβίωσης που «εξασφάλισαν» για το παιδί, πιθανότατα λόγω των ψυχιατρικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, ήταν άκρως επικίνδυνες. 

Η υπόθεση έχει συγκινήσει δεκάδες ανθρώπους που ήδη επικοινωνούν με τους αρμόδιους φορείς για να στηρίξουν οικονομικά, και όχι μόνο, το άτυχο παιδί. 

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact