ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέο παραλήρημα Πολάκη: Δεν ξεκίνησε από τους μετανάστες αλλά από τους πλούσιους

Σε νέο παραλήρημα επιδόθηκε ο Παύλος Πολάκης, από τη Βουλή, καταθέτοντας τη δική του επιστημονική άποψη για τον κορωνοϊό.

Συνέδεσε τον φονικό ιό με τους Χριστιανούς, τους πλούσιους και… τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός μίλησε και για τον Βαγγέλη Μαρινάκη, ο οποίος είναι θετικός στον κορωνοϊό. «Είδα ότι κόλλησε και ο Μαρινάκης, το λέω αυτό διότι κάποιοι φρόντισαν να ποτίσουν το δέντρο της ακροδεξιάς», τόνισε ο Πολάκης

Αφού αρχικά τόνισε ότι είναι πρώτιστο καθήκον η μείωση της διασποράς της νόσου, υποστήριξε ότι ο συγκεκριμένος ιός δεν ξεκίνησε από τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, αλλά από τους πλούσιους και τους χριστιανούς.

Ο Π. ΠΟΛΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ Σ/Ν ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ 10-3-20

Εδώ το βίντεο της τοποθέτησής μου στη Βουλή για το Νομοσχέδιο της Δημόσιας υγείας.
Τόνισα ότι πρακτικά το μόνο πράγμα που κάνει το νομοσχέδιο είναι να καταργεί το Εθνικό Συμβούλιο Δημόσιας Υγείας (ΕΣΔΥ) που είχαμε συγκροτήσει εμείς με συμμετοχή μιας σειράς θεσμικών παραγόντων και να το αντικαθιστά με μια νέα δομή της οποίας τη σύνθεση μπορεί να αλλάζει και να καθορίζει κατά το δοκούν η εκάστοτε πολιτική ηγεσία.

Όσον αφορά τον κορονοϊό το θέμα είναι να αναχαιτιστεί η διασπορά της νόσου. Κι εδώ έχουν γίνει μια σειρά λάθη και ατυχείς χειρισμοί. Άσε που με βάση το ακροδεξιό αφήγημα, περιμέναμε τον ιό νάρθει από πρόσφυγες και μετανάστες και τελικά μας ήρθε από πλούσιους και χριστιανούς.

Στην πράξη και όχι στα επικοινωνιακά λόγια, είναι απαραίτητη η ετοιμασία των νοσοκομείων με επάρκεια σε υλικά, φάρμακα και εξοπλισμό, καθώς και η ειδική διαμόρφωση των χώρων υποδοχής και νοσηλείας. Αυτό όμως που οφείλουν να κάνουν άμεσα είναι η ενίσχυση του προσωπικού με προσλήψεις.

Φαντάζεστε, τόνισα, να μην είχαμε αυξήσει τις κλίνες στις ΜΕΘ;

Φαντάζεστε να είχατε απολύσει τους 4.000 εργαζόμενους από το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ, τους οποίους είχατε προγραμμένους προεκλογικά ως “σοβιετικές πρακτικές ΣΥΡΙΖΑ”; Και βέβαια, που είναι τώρα τα πολυδιαφημισμένα ΣΔΙΤ και οι ιδιωτικοί όμιλοι Υγείας να βάλουν πλάτη στον σχεδιασμό λύσης ενός τόσο σοβαρού προβλήματος; Όταν “σφίγγουν τα γάλατα” όλοι απευθύνεστε στο δημόσιο σύστημα Υγείας…

Για την δε Εκκλησία, τέτοιον σκοταδισμό από απόφαση της Ιεράς Συνόδου δεν έχω ξαναδεί… Όταν άλλες ορθόδοξες εκκλησίες στο εξωτερικό και άλλα δόγματα ανταποκρίνονται στις αιτιάσεις της επιστήμης και προσαρμόζουν τους τρόπους λατρείας τους… Το ίδιο και με κάποιους επιστήμονες, όπως η κα Γιαμαρέλλου που για να τάχει καλά με τους παπάδες θολώνει τα νερά της επιστημονικής απάντησης στο θέμα. Το Υπουργείο δια της πολιτικής του ηγεσίας οφείλει να βγει ανοιχτά και δημόσια (και όχι δια αντιπροσώπων) και να πάρει σαφή θέση !

Δημοσιεύτηκε από Παύλος Πολάκης / Pavlos Polakis στις Τρίτη, 10 Μαρτίου 2020

«Είδα ότι κόλλησε και ο Μαρινάκης. Το λέω αυτό διότι κάποιοι φρόντισαν να ποτίσουν το δέντρο της ακροδεξιάς», δήλωσε.

Στη συνέχεια, επιτέθηκε εκ νέου στην Εκκλησία, σε ό,τι αφορά τη στάση που κρατά απέναντι στο μυστήριο της Θείας Κοινωνίας. «Τέτοιο σκοταδισμό από την Ιερά Σύνοδο δεν την περίμενα. Υπάρχουν πάντα οι χριστιανοταλιμπάν της ακροδεξιάς, αλλά είναι η απόφαση της Ιεράς Συνόδου την ώρα που άλλα Θρησκευτικά δόγματα σταματούν τη Θεία Κοινωνία, που επιμένει. Που πάμε τώρα; Επιστρέφουμε στο “η γη γυρίζει” του Γαλιλαίου;».

Ο Παύλος Πολάκης ζήτησε εκ νέου επίσημη απάντηση του υπουργείου Υγείας, αφήνοντας αιχμές και κατά της λοιμωξιολόγου Ελένης Γιαμαρέλλου που πήρε θέση υπέρ της Θείας Μετάληψης.

«Ντρέπομαι για αυτήν. Ξέρει γράμματα, αν και κρατούσε το φανάρι με τα εμβόλια του Δημήτρη Αβραμόπουλου» δήλωσε. Απέδωσε το σφάλμα που έγινε στην Πελοπόννησο με τον 66χρονο στα κεντρικά όργανα ελέγχου και όχι στους ειδικευόμενους ιατρούς που είπαν ότι δεν τους αρέσει το περιστατικό.​

«Τέτοιο σκοταδισμό με απόφαση της Ιεράς Συνόδου, δεν τον περίμενα. Εντάξει υπάρχουν οι Αμβρόσιοι και οι χριστιανοταλιμπάν της ακροδεξιάς που έχουν καταλάβει επισκοπικούς θώκους αλλά υπάρχουν και ξύπνιοι άνθρωποι. Να βγαίνει τώρα η Ιερά Σύνοδος και να λέει αυτά; Πού ζούμε; Πρέπει να υπάρξει μια επίσημη απάντηση από το υπουργείο Υγείας. Επίσης ντρέπομαι για μια καθηγήτρια, την κ. Γιαμαρέλου, που ξέρει γράμματα- βέβαια, είχε βαστήξει φανάρι στον κ. Αβραμόπουλο τότε με τα εμβόλια, αλλά ξέρει γράμματα- που βγαίνει και λέει αυτά που λέει για να μην τα χαλάσει με τους παπάδες, αν και ως επιστήμονας ξέρει την αλήθεια», πρόσθεσε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας.

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact