ΚΟΣΜΟΣ

Νέο σπαρακτικό βίντεο από τη δολοφονία του Αφροαμερικανού, Φιλάντο Καστίλε

Η 4χρονη κόρη της συντρόφου του ικετεύει την μητέρα της να μην φωνάζει για να «μην την πυροβολήσουν» οι αστυνομικοί

Η 4χρονη κόρη της συντρόφου του Φιλάντο Καστίλε, του 32χρονου Αφροαμερικανού που έπεσε νεκρός από τις σφαίρες ενός αστυνομικού, ακούγεται να ικετεύει την μητέρα της να παραμείνει σιωπηρή και να συνεργαστεί με την αστυνομία, φωνάζοντάς της: «Δεν θέλω να σε πυροβολήσουν».

Στις 7 Ιουλίου 2016 η φίλη του Καστίλε, Ντάιμοντ Ρέινολντς κατέγραψε με το κινητό της τηλέφωνο τις τελευταίες στιγμές του συντρόφου της, ο οποίος είχε μόλις τραυματιστεί από τις σφαίρες του αστυνομικού Τζερόνιμο Γιάνεζ κατά τη διάρκεια τροχαίου ελέγχου στην πόλη Φάλκον Χάιτς στη Μινεσότα.

Η δολοφονία του Καστίλε πυροδότησε διαδηλώσεις κατά του ρατσισμού και της αστυνομικής βίας.

Την περασμένη Παρασκευή δικαστήριο έκρινε αθώο τον Γιάνεζ για ανθρωποκτονία δευτέρου βαθμού. Ο αστυνομικός κατέθεσε ότι άνοιξε πυρ επειδή φοβόταν ότι ο Καστίλε έφερε όπλο.

Το νέο βίντεο που έδωσαν στην δημοσιότητα οι αστυνομικές αρχές, καταγράφει τις στιγμές που ακολούθησαν τον πυροβολισμό και δείχνει τη Ρέινολντς να κάθεται με την 4χρονη κόρη της στο πίσω μέρος του περιπολικού.

Η κόρη της ακούγεται να ζητά από την μητέρα της να μην βρίζει.

«Μαμά, σε παρακαλώ σταμάτα να βρίζεις και να τσιρίζεις. . . δεν θέλω να σε πυροβολήσουν».

Η μητέρα της λέει: «Εντάξει, δώσε μου ένα φιλί. Το κινητό μου μόλις έκλεισε, αυτό είναι όλο».

Η κόρη της απαντά: «Μπορώ εγώ να σε κρατήσω ασφαλή».

Αργότερα στο βίντεο η Ρέινολντς ακούγεται να ζητά από τους αστυνομικούς να της αφαιρέσουν τις χειροπέδες, αλλά η κόρη της την ικετεύει να μην τις βγάλει.

«Όχι, σε παρακαλώ μη, δεν θέλω να σε πυροβολήσουν», λέει το κορίτσι στο βίντεο, που αναρτήθηκε στον ιστότοπο της εφημερίδας Minneapolis StarTribune.

Σοκαρισμένοι και εξοργισμένοι εμφανίστηκαν πολλοί χρήστες μέσων κοινωνικής δικτύωσης και οργανώσεις υπεράσπισης πολιτικών δικαιωμάτων, μετά την ανάρτηση του βίντεο και την αναπαραγωγή του στο διαδίκτυο.

«Αυτές είναι λέξεις που κανένα παιδί δεν πρέπει να αρθρώνει», ανέφερε στο twitter το κέντρο Martin Luther King Jr.

«Δεν πίστευα ότι η υπόθεση του Φιλάντο Καστίλε θα μπορούσε να γίνει χειρότερη. . . Αυτό πρέπει να σταματήσει» σχολίασε άλλος χρήστης.

 

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact