ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: Όχι στη διαγραφή των «αιώνιων» φοιτητών


Το φοιτητικό και νεολαιίστικο κίνημα θα δώσει δυναμική απάντηση και σε αυτήν την πολιτική επιλογή της κυβέρνησης για τις διαγραφές» καταλήγει η ανακοίνωση

Την εναντίωσή της στη διαγραφή των «αιώνιων» φοιτητών από Πανεπιστήμια και ΤΕΙ δηλώνει με ανακοίνωσή της η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ.

«Πριν καν αρχίσει η νέα ακαδημαϊκή χρονιά η κυβέρνηση επαναφέρει επιτακτικά το μέτρο της διαγραφής των “αιώνιων” φοιτητών από τα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ. Ο νέος υπουργός παιδείας δίνει τελεσίγραφo για χιλιάδες φοιτητές και φοιτήτριες των ελληνικών ΑΕΙ, προσπαθώντας, με δήθεν αποφασισμένο ύφος, να παράξει πολιτική υπεραξία για την κυβέρνηση στις πλάτες των νέων» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Μάλιστα, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση η εξοικονόμηση πόρων είναι πρόσχημα «καθότι οι φοιτητές μεγάλων ετών δεν κοστίζουν τίποτα, χιλιάδες νέοι και νέες πετιούνται έξω από τα ανώτατα ιδρύματα».

Σε ό,τι αφορά την προθεσμία των δύο εξεταστικών η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει ότι ««για κάποιους απ’ αυτούς δε σημαίνει απολύτως τίποτα».

«Ο αγώνας ενάντια στο μέτρο αυτό είναι αγώνας για το δικαίωμα μιας ολόκληρης κοινωνίας στη γνώση και την εκπαίδευση, είναι αγώνας για την υπεράσπιση της παιδείας σαν κοινωνικό αγαθό. Το Πανεπιστήμιο όπως το θέλουν οι κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων δεν έχει να κάνει, σε τίποτα απολύτως, με τις ανάγκες και τα όνειρα των νέων ανθρώπων.

Το φοιτητικό και νεολαιίστικο κίνημα θα δώσει δυναμική απάντηση και σε αυτήν την πολιτική επιλογή της κυβέρνησης για τις διαγραφές» καταλήγει η ανακοίνωση.
Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact