ΕΛΛΑΔΑ

Νεοναζί χτύπησαν με σιδηρογροθιές μετανάστη στα Πατήσια

Επίθεση από νεοναζιστές δέχτηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής 1ης Αυγούστου, σύμφωνα με καταγγελία της Κίνησης «Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή» και της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος «Η Ένωση», ένας μετανάστης από το Πακιστάν.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο Σαφράζ Αχμέντ είχε σχολάσει από τη δουλειά του στη Καλλιθέα και πήρε το τρόλεϊ 11. Όταν κατέβηκε τον ακολούθησε ένας άγνωστος άνδρας, που άρχισε να του κάνει «ερωτήσεις» όπως που δουλεύεις. Όταν απάντησε στη Καλλιθέα, σύμφωνα με την καταγγελία, ο δράστης του είπε: «εκεί έχει πολλούς Χρυσή Αυγή, δεν έχεις πάθεις τίποτα;». Ο Σαφράζ απάντησε πως «όχι» και προσπάθησε να προχωρήσει, ωστόσο ο άγνωστος άνδρας συνέχισε να τον ακολουθεί τηλεφωνώντας παράλληλα. Όταν έφτασε στη γωνία του δρόμου, ο δράστης άρχισε να τον τραβάει προς ένα σχολείο όπου μαζί με άλλους τέσσερις άρχισαν να τον χτυπούν στο πρόσωπο χρησιμοποιώντας με σιδηρογροθιές.

Οι δράστες της στυγνής επίθεσης σταμάτησαν όταν έβαλε τις φωνές ένας 60χρονος περίοικος. Λίγο αργότερα έφτασε στο σημείο η αστυνομία και ασθενοφόρο, που τον μετέφερε τον άτυχο Σαφράζ στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.

Στην ανακοίνωση που έχουν εκδώσει η Κίνηση «Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή» και η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος «Η Ένωση», αναφέρεται: «Η ομάδα των νεοναζί έδρασαν την ίδια μέρα όπου χρυσαυγίτες με την κάλυψη της Αστυνομίας του Κικίλια περιπολούσαν επί ώρες με πρόσχημα μνημόσυνο των Φουντούλη-Καπελώνη στο Ν.Ηράκλειο ενώ επιτέθηκαν στη κατάληψη Κούβελου στο Μαρούσι. Με τον επικεφαλής εκπαιδευτή των ταγμάτων εφόδου Κασιδιάρη στη φυλακή τα τάγματα εφόδου επιχειρούν να ξανακάνουν την εμφάνιση τους».

Και προσθέτουν: «Οι μηχανισμοί των Μπαλτάκων στη κυβέρνηση και την Αστυνομία δίνουν απλόχερα την κάλυψη τους στην εγκληματική δράση και τα πογκρόμ της Χρυσής Αυγής . Την ίδια ώρα η δίκη της Χρυσής Αυγής δεν έχει οριστεί ακόμη. Οι δολοφόνοι του Σαχζάτ Λουκμάν και του Παύλου Φύσσα θα πάρουν την απάντηση που τους αξίζει με τις αντιφασιστικές κινητοποιήσεις στις 29 Αυγούστου έξω από την ορκωμοσία του νέου δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας και στις 18 και 19 Σεπτέμβρη στον ένα χρόνο από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα».

Στις φωτογραφίες είναι εμφανή τα τραύματα στο πρόσωπο του άτυχου Σαφράζ, αλλά και το σημείο όπου σημειώθηκε η επίθεση και έχει βαφτεί με το αίμα του.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact