ΚΟΣΜΟΣ

Νετανιάχου: Δεν δέχομαι μαθήματα ηθικής από τον Ερντογάν

«Μπράβο στους στρατιώτες μας», έγραψε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ σε ανακοίνωση

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου απέρριψε σήμερα τα «μαθήματα ηθικής» του προέδρου της Τουρκίας που καταδίκασε τον ισραηλινό στρατό μετά τον θάνατο την Παρασκευή 16 Παλαιστίνων σε συγκρούσεις κατά μήκος του τείχους μεταξύ της Γάζας και του Ισραήλ.

Την Παρασκευή, δεκάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι κατέκλυσαν την περιοχή όπου είναι το τείχος στην πρώτη ημέρα της «Πορείας της Επιστροφής». Η διαμαρτυρία αυτή που αναμένεται να διαρκέσει έξι εβδομάδες διεκδικεί το δικαίωμα της επιστροφής των Παλαιστινίων οι οποίοι, κατά εκατοντάδες χιλιάδες, εκδιώχθηκαν από τη γη τους ή διέφυγαν κατά τη διάρκεια του πολέμου που ακολούθησε την ίδρυση του κράτους του Ισραήλ το 1948.

Αυτή την πρώτη ημέρα της διαμαρτυρίας, τουλάχιστον 16 Παλαιστίνιοι που είχαν πλησιάσει το τείχος σκοτώθηκαν από ισραηλινά πυρά, και περισσότεροι από 1.400 τραυματίστηκαν, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας στη Λωρίδα της Γάζας.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατηγόρησε χθες, Σάββατο, το Ισραήλ ότι διέπραξε «απάνθρωπη επίθεση».

«Ο πιο ηθικός στρατός του κόσμου δεν χρειάζεται μαθήματα ηθικής από αυτόν που βομβαρδίζει αδιακρίτως αμάχους πληθυσμούς εδώ και χρόνια. Προφανώς αυτό επέλεξε η ‘Αγκυρα για πρωταπριλιάτικη φάρσα», απάντησε ο Νετανιάχου στο λογαριασμό του στο Twitter.

Στην πρώτη της σελίδα η εφημερίδα The Jerusalem Post, που κάνει λόγο για 17 νεκρούς Παλαιστίνιους, επικαλείται τη δήλωση του “Νετανιάχου: Η ιδέα της ‘Αγκυρας για πρωταπριλιάτικη φάρσα είναι να κάνει μαθήματα ηθικής στον ισραηλινό στρατό”.

Το Ισραήλ υπεραμύνθηκε του στρατού του, σύμφωνα με τον οποίο, οι άνδρες του άνοιξαν πυρ εναντίον διαδηλωτών που πετούσαν πέτρες και κοκτέιλ μολότοφ στους στρατιώτες ή επιχειρούσαν να προκαλέσουν ζημιές στο τείχος και να παρεισφρήσουν στο Ισραήλ.

«Μπράβο στους στρατιώτες μας», έγραψε ο Νετανιάχου σε ανακοίνωση. «Το Ισραήλ ενεργεί με σθένος και αποφασιστικότητα για την προστασία της κυριαρχίας του και της ασφάλειας των πολιτών του».

Οι Παλαιστίνιοι κατηγορούν το Ισραήλ για δυσανάλογη χρήση βίας και οργανώσεις προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αμφισβήτησαν την αναγκαιότητα των πυρών με πραγματικές σφαίρες.

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Πρεσβεία Ισραήλ στην Αθήνα: «Οι πύραυλοι του Ιράν φτάνουν μέχρι την Ευρώπη»

Ηχηρό καμπανάκι κινδύνου χτυπάει η πρεσβεία του Ισραήλ…

Τραμπ: «Τους κάνουμε χαμό, αλλά το μεγάλο χτύπημα έρχεται σύντομα»

Σε μια γρήγορη τηλεφωνική παρέμβαση 9 λεπτών στο…

Ανοιχτή απειλή από το Ιράν: “Θα ρίξουμε πυραύλους στην Κύπρο”

Τα πράγματα φαίνεται να αγριεύουν στην Κύπρο, με…

Επιχείρηση «Επική Οργή»: Το οπλοστάσιο και οι στόχοι των ΗΠΑ στο Ιράν

Η αμερικανική Κεντρική Διοίκηση (η γνωστή μας CENTCOM,…

Βίντεο-ντοκουμέντο: Η στιγμή που βομβαρδίζουν το αρχηγείο του Χαμενεΐ στο Ιράν

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο από τον χθεσινό βομβαρδισμό κατευθείαν στην…

Το βίντεο 33 δευτερολέπτων από την επίθεση των ΗΠΑ που σκότωσε τον Χαμενεΐ

Πραγματική κόλαση έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στη…

Ο Τραμπ, τα UFO και ο «δαιμονικός» φόβος που κρατά κλειστούς τους φακέλους

Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσοεύει ξένο μέσο, η…

Υπάρχουν εξωγήινοι; Τι απαντά κορυφαίος επιστήμονας της NASA

Έχεις αναρωτηθεί ποτέ αν είμαστε μόνοι μας στο…

Το μοντέλο του OnlyFans που έμεινε έγκυος μετά από 400 άνδρες… τώρα ψάχνει τον πατέρα!

Κρατηθείτε, γιατί αυτή η είδηση είναι πραγματικά από…
contact