ΚΟΣΜΟΣ

“Νεύρα” στην Τουρκία για την παρουσία 15 αμερικανικών F-15 στην Ελλάδα

Ακόμη και η παρουσία 15 αμερικανικών μαχητικών F-15 στη Λάρισα ενόψει της άσκησης Castle Forge φαίνεται να ενοχλεί τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία προσπαθώντας να συντηρήσουν το κλίμα έντασης με την Ελλάδα και τον αντιαμερικανισμό στο εσωτερικό της Τουρκίας, δίνουν μια διαφορετική διάσταση δημιουργώντας ακόμη και θεωρίες συνωμοσίας.

Αποστολή F-15 από τις ΗΠΑ στην Ελλάδα “υπό το όνομα της άσκησης”, γράφει το TRT Haber, υπονοώντας ότι τα αμερικανικά αεροσκάφη βρίσκονται στη χώρας για κάτι περισσότερο από απλά μία άσκηση.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, “ενώ οι ΗΠΑ δήλωσαν ότι τα αεροπλάνα πήγαν στην αεροπορική βάση της Λάρισας στην Ελλάδα για να συμμετάσχουν στην άσκηση, ο ελληνικός στρατός ανακοίνωσε ότι ήταν στη χώρα για κάτι περισσότερο από μια απλή άσκηση. Σύμφωνα με τη δήλωση της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, τα αεροσκάφη F-15E Strike Eagle από την 4η πτέρυγα μαχητικών της 336ης μοίρας που βρίσκεται στην αεροπορική βάση Seymour Johnson, στη Βόρεια Καρολίνα, θα συμμετέχουν στο Castle Forge.

Στη δήλωση, αναφέρεται ότι η άσκηση Castle Forge σχεδιάστηκε για τη στρατηγική συλλογικής άμυνας των ΗΠΑ στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας, με σκοπό να αυξήσει τη διαλειτουργικότητα με τους συμμάχους του ΝΑΤΟ και να βελτιώσει την ικανότητα των κοινών δυνάμεων να ανταποκρίνονται με ευελιξία σε περιόδους κρίσης”.

Και συνεχίζει: “Σε δήλωση του ο Ελληνικός Στρατός αναφέρει ότι αυτά τα αεροπλάνα βρίσκονταν στη χώρα για κάτι περισσότερο από μια απλή άσκηση.

Το Ελληνικό Γενικό Επιτελείο αναφέρει ότι τα αμερικανικά αεροσκάφη F-15 θα εκπαιδευτούν με τον ελληνικό στρατό “προηγμένες τακτικές άμυνας, αεροπορική υποστήριξη, αεροπορική μάχη, προστασία, επίθεση στόχων σε ξηρά και θάλασσα και επιθετική υποστήριξη στο ναυτικό “.

CNN Turk: “Γιατί προσγειώθηκαν δεκαπέντε F-15 στην Ελλάδα;”

Από την πλευρά του και το CNN Turk κάνει αναφορά στην παρουσία των αμερικανικών F-15 και σε ρεπορτάζ του με τίτλο “Γιατί προσγειώθηκαν 15 F-15 στην Ελλάδα;” σημειώνει ότι αν και η πολυεθνική άσκηση θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της αμυντικής στρατηγικής των ΗΠΑ στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας, οι πληροφορίες από την Ελλάδα έχουν κάνει γνωστό ότι “τα αμερικανικά αεροσκάφη βρίσκονται για κάτι περισσότερο από μια άσκηση”.

“Η Ελλάδα, που κάνει μαύρη προπαγάνδα ενάντια στις προσπάθειες της Τουρκίας να προστατεύσει τα δικαιώματά της, αναζητά προστασία από τη Γαλλία και τις ΗΠΑ. Μετά τη συμφωνία με τη Γαλλία, η συμφωνία με τις Ηνωμένες Πολιτείες θα ανανεωθεί επίσης. Οι Ηνωμένες Πολιτείες, από την άλλη πλευρά, έστειλαν 15 μαχητικά αεροσκάφη F-15 στην Ελλάδα”, γράφει το 24 TV.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact