ΕΛΛΑΔΑ

«Νίκο, ξέρω πως τη δύναμη την έχεις»

Με ένα μακροσκελές κείμενο 13 σελίδων έκανε την επανεμφάνισή της το βράδυ της Παρασκευής η Πόλα Ρούπα, η σύντροφος του Νίκου Μαζιώτη και κατηγορούμενη ως μέλος του Επαναστατικού Αγώνα.

Σε αυτό παραδέχεται ότι η σύλληψη του Μαζιώτη είναι ένα πλήγμα ωστόσο υπεραμύνθηκε του ένοπλου αγώνα λέγοντας πως «Επαναστατικός Αγώνας και συστημική σταθερότητα ήταν πάντα δυο αντιστρόφως ανάλογες συνθήκες».

Το περίπου 7.500 λέξεων κείμενο της Πόλας Ρούπα, που είναι αναρτημένο σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, αφέθηκε έξω από το χώρο του Πολυτεχνείου την Παρασκευή σε φωτοτυπημένα αντίγραφα για να διαβαστεί στην εκδήλωση με θέμα «Ένοπλος Αγώνας, Επαναστατικό Κίνημα και Κοινωνική Επανάσταση».

Η Ρούπα αρχικά έστειλε ένα μήνυμα στον σύντροφό της Νίκο Μαζιώτη λέγοντας «Νίκο, ξέρω πως τη δύναμη την έχεις. Εμείς, όπως έχουμε πει και στα αμφιθέατρα, απλά αλλάζουμε σημεία αγώνα. Όμως ο αγώνας μας είναι ο ίδιος όπου και να βρισκόμαστε, είτε μέσα είτε έξω από τη φυλακή. Και όσες σφαίρες και να μας ρίξουν, εμάς δεν θα μας νικήσουν. Ο Επαναστατικός Αγώνας δεν θα πεθάνει ποτέ».

Στη συνέχεια παραδέχθηκε πως η σύλληψη του Νίκου Μαζιώτη είναι ένα πλήγμα, ωστόσο υπογραμμίζει πως όσον αφορά τον Επαναστατικό Αγώνα, είναι μια οργάνωση που παρά τα πλήγματα που έχει δεχτεί, στέκεται πάντα όρθια, είναι ζωντανή και συνεχίζει στην ίδια πάντα πορεία που έχει χαράξει.

«Το ισχυρότερο μήνυμα είναι ότι ο αγώνας συνεχίζεται» τονίζει η Ρούπα.

Στην ανάλυση που συνεχίζει για τον ένοπλο αγώνα εκτίμησε πως θα υπάρξουν νέα κατασταλτικά μέτρα καθώς «το κράτος θέλει να εξαφανίσει κάθε προοπτική επαναστατική. Ακόμα και συνθήματα ανατρεπτικά μπορεί να ποινικοποιηθούν και μάλιστα, στο άμεσο μέλλον».

Υποστήριξε πως τα ένοπλα κινήματα είναι ο μεγάλος εφιάλτης του συστήματος και υπενθύμισε πως όταν ξέσπασε η κρίση χρέους στην Ευρώπη, η συζήτηση που διεξαγόταν ήταν ο φόβος των εξεγέρσεων κυρίως στις χώρες του ευρωπαϊκού νότου.

Αποδέχθηκε τις αναφορές που έχουν, όπως είπε, κατατάξει τον Επαναστατικό Αγώνα σε πρώτου βαθμού πολιτική απειλή και επικίνδυνο για τη συνοχή του πολιτικού και οικονομικού συστήματος, σχολιάζοντας μάλιστα και αναφορές κυβερνητικού παράγοντα που είχε πει, όπως η ίδια υπενθύμισε, πως «ένα μεγάλο χτύπημα θα μπορούσε να τελειώσει την οικονομία μέσα σε ώρες».

Αναφέρθηκε δε και στη σύλληψη του Αντώνη Σταμπούλου, λέγοντας πως υπήρξε πανικός μπροστά στην υπόθεση ότι σημαίνοντα στελέχη της οικονομικής ελίτ στη χώρα και πολυεθνικές μπορεί να χτυπηθούν.

«Με δυο λόγια Επαναστατικός Αγώνας και συστημική σταθερότητα ήταν πάντα δυο αντιστρόφως ανάλογες συνθήκες. Η ενδυνάμωση του Επαναστατικού Αγώνα δημιουργεί ανισορροπία και αστάθεια στο σύστημα, η αποδυνάμωσή του συμβάλλει καθοριστικά στην συστημική σταθεροποίηση και διαιώνιση» αναφέρει η Πόλα Ρούπα.

Η ίδια σχολιάζει πως «θα ήταν μεγάλο επίτευγμα αν καταφέρναμε να δημιουργήσουμε ένα πανευρωπαϊκό δίκτυο ένοπλης δράσης που θα κατάφερνε να χτυπήσει υπερεθνικούς πολιτικούς και οικονομικούς μηχανισμούς».

Επίσης η Πόλα Ρούπα έκανε αναφορά την τριπλή βομβιστική επίθεση στο Α.Τ. Καλλιθέας πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2004 λέγοντας πως παρά το γεγονός ότι ήταν ένα συμβολικό χτύπημα και δεν μπορούσε να συγκριθεί με τα μεγάλα χτυπήματα του Επαναστατικού Αγώνα από το 2009 και μετά, προκάλεσε την κατάρρευση χρηματιστηριακού δείκτη σε χώρα της ανατολικής Ασίας.

«Ας φανταστούμε τι θα μπορούσαμε να καταφέρουμε αν είχαμε ένα ισχυρό ένοπλο κίνημα στην Ελλάδα αυτή την περίοδο» τονίζει.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact