ΚΟΣΜΟΣ

Νομοσχέδιο με κυρώσεις στη Τουρκία φέρνουν οι Ρεπουμπλικανοί

Θα κατατεθεί εντός της μέρας στη Βουλή

Οι Ρεπουμπλικανοί στη Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ σχεδιάζουν να καταθέσουν σήμερα νομοσχέδιο το οποίο θα προβλέπει την επιβολή κυρώσεων σε βάρος της Τουρκίας ως απάντηση στην εισβολή της Άγκυρας στη Συρία, δήλωσε σε δημοσιογράφους η βουλευτής Λιζ Τσέινι.

Παρόλο που οι Ρεπουμπλικανοί δεν ελέγχουν την Βουλή, το μέτρο συγκεντρώνει μεγάλες πιθανότητες να ψηφιστεί, με μέλη και των δύο κομμάτων να καταδικάζουν την στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας.

Στην Γερουσία, όπου οι Ρεπουμπλικανοί έχουν την πλειοψηφία, ο ηγέτης της μειοψηφίας των Δημοκρατικών Τσακ Σούμερ ζήτησε σήμερα από την Βουλή να εγκρίνει γρήγορα το ψήφισμα και από την Γερουσία να το επεξεργαστεί αμέσως.

Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με τα όσα αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ανακοίνωσε κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας, αύξησε τους δασμούς στις εισαγωγές χάλυβα από την Άγκυρα και ανέστειλε μια σημαντική διμερή εμπορική συμφωνία.

Ωστόσο πολλοί βουλευτές και γερουσιαστές υποστηρίζουν ότι η απάντηση των ΗΠΑ πρέπει να είναι αυστηρότερη.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Γλυφάδα: Ο «Πόλεμος» της Τουρκικής Μαφίας με Δύο Εκτελέσεις Μπροστά σε Αθώους Πολίτες

Πέντε Δολοφόνοι που Παρίσταναν τους Αθώους στην Τηλεόραση

Η Αγγελική Νικολούλη έχει καταφέρει να φέρει στο…

343,8 Δισεκατομμύρια και Άλλοι 9: Οι Πλουσιότεροι στον Κόσμο το 2024 και Τα Μυστικά τους

Η λίστα του διάσημου επιχειρηματικού περιοδικού Forbes για…

Επιδότηση Ρεύματος Δεκεμβρίου: Πόσο Θα Μειωθεί ο Λογαριασμός Σας

Ανακοινώθηκε η επιδότηση για τους λογαριασμούς ρεύματος του…

Θα πάθετε μεγάλο σοκ με το σώμα της Natalija Kuznetsova

Οι δικέφαλοί της είναι πιο ογκώδεις από εκείνους…

Γιγάντιος πύθωνας εθεάθη σε πλημμυρισμένους δρόμους της Ταϊλάνδης

Οι πρόσφατες πλημμύρες στο νότιο τμήμα της Ταϊλάνδης…
contact