ΚΟΣΜΟΣ

Ντάισελμπλουμ: Η Ελλάδα κέρδισε χρόνο πληρώνοντας το ΔΝΤ -Ας τον αξιοποιήσει σωστά

Η πληρωμή της δόσης προς το ΔΝΤ, λειτούργησε επ’ ωφελεία της Ελλάδας, αναφέρει ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, καθώς έτσι κέρδισε χρόνο.

Ο Ολλανδός ΥΠΟΙΚ φέρεται να δήλωσε σε ολλανδικά ΜΜΕ ότι «η Ελλάδα κέρδισε χρόνο με το αποπληρώσει τη δόση προς το ΔΝΤ, αλλά επειδή αυτός ο χρόνος εξαντλείται, πρέπει να τον χρησιμοποιήσει σωστά». Για τα χρήματα που χρειάστηκε να βρει η Ελλάδα για να πληρώσει το ΔΝΤ, ο κ. Ντάισελμπλουμ είπε προήλθαν από έκτακτα κονδύλια.

Διευκρίνισε, δε, πως απαιτείται ακόμη σκληρή δουλειά καθώς υπάρχουν ακόμη διαφωνίες.

Ο επικεφαλής του Eurogroup σχολίασε ότι οι διαπραγματεύσεις των εταίρων με την Ελλάδα δεν είναι «ένας ομαλός δρόμος», αλλά αντίθετα τόνισε ότι υπάρχουν ακόμα διαφωνίες σχετικά με κομβικά ζητήματα και ότι οι δανειστές πιέζουν και κερδίζουν κάποιες υποχωρήσεις.

Υπάρχουν διαφωνίες σε κομβικές μεταρρυθμίσεις «που πραγματικά είναι απαραίτητες για να υπάρξει συμφωνία και να μπουν τα πράγματα σε μια πορεία», ανέφερε συγκεκριμένα ο Dijsselbloem, προσθέτοντας πως «πραγματικά ο χρόνος εξαντλείται».

Παράλληλα υπενθύμισε ότι για να δοθούν τα χρήματα θα πρέπει όχι μόνο να υπάρξει συμφωνία, αλλά να εγκριθεί αυτή από τα εθνικά κοινοβούλια, ενώ προειδοποίησε ότι το ισχύον πρόγραμμα λήγει στα τέλη του Ιουνίου.

 

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

“ΨΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΕΣ”: Χαμός στη Βουλή με Γεωργιάδη και ΚΚΕ

Άγριο κράξιμο έριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο ΚΚΕ…

Επιστροφή στα ερείπια

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι γυρίζουν στον βορρά της Γάζας —…

Πώς Μοντέλο του Penthouse ξεγέλαγε πλούσιους γέρους και τους ξάφριζε

Στους λαμπερούς δρόμους του Μάλιμπου, όπου τα SUV…

Λίγο μετά τη συμφωνία: Άρματα ανοίγουν πυρ δίπλα σε πεζούς

Το περιστατικό έγινε λίγο μετά την ανακοίνωση κατάπαυσης.…

Ανησυχία στη Δύση: Πώς η Ρωσία ετοιμάζει το έδαφος για επίθεση

**Ανησυχητικά στοιχεία για σχέδια της Μόσχας κατά του…

44 Επαγγέλματα που θα εξαφανίσει η Τεχνητή Νοημοσύνη

(Κράτα καφέ και υπομονή – μπορεί να είσαι…
contact