ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ντιμπέιτ για γέλια και για κλάματα

Μηδέν απο μηδέν…μηδέν. Οι Έλληνες πολίτες για ακόμη μια φορά δεν πήραν απαντήσεις το τι θα γίνει την επόμενη μέρα των εκλογών. 

Σκέτη απογοήτευση 

Οι Αλέξης Τσίπρας, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, Σταύρος Θεοδωράκης, Δημήτρης Κουτσούμπας, Πάνος Καμμένος, Φώφη Γεννηματά και Παναγιώτης Λαφαζάνης απάντησαν στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων για Οικονομία-Ανάπτυξη-Ανεργία, Παιδεία-Υγεία, Διοίκηση-Κοινωνική Πολιτική, Μεταναστευτική Πολιτική, Εξωτερική Πολιτική, αλλά και ελεύθερες ερωτήσεις, πριν να έχουν την ευκαιρία να θέσουν οι ίδιοι ερωτήσεις και να δώσουν απαντήσεις, στην «μεγάλη» τηλεμαχία αυτής της προεκλογικής περιόδου.

Οι απαντήσεις των πολιτικών αρχηγών ήταν αναμενόμενες και δεν διαφώτισαν τους Έλληνες για το μέλλον της χώρας.

Η διαδικασία του ντιμπέιτ ήταν άκρως αντιλειτουργική και η έλλειψη χρόνου για ερωτήσεις και απαντήσεις έκανε τη συζήτηση εντελώς άνευρη.

Οι πολιτικοί αρχηγοί δεν άνοιξαν τη βεντάλια των θεμάτων και δεν συζήτησαν για τα ουσιαστικά τα πολιτικά προβλήματα.

Στο τέλος, άρχισαν οι κοκορομαχίες και οι προσωπικές επιθέσεις και βαρείς χαρακτηρισμούς. Συγκεκριμένα, ο κ. Καμμένος αποκάλεσε υπόδικο τον κ. Μεϊμαράκη για τα εξοπλιστικά.

Τι ξεχώρισε

Στον πρώτο κύκλο των ερωτήσεων ξεχώρισε η δραματική παραδοχή του αρχηγού των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνου Καμμένου, ότι «η μεγαλύτερη αποτυχία μας ήταν ότι δεν καταργήσαμε τον ΕΝΦΙΑ»!

Της συμφωνίας που πέτυχε η κυβέρνησή του και οδήγησε στο τρίτο μνημόνιο, υπεραμύνθηκε ο Αλέξης Τσιπρας, αποφεύγοντας να απαντήσει επί τη ουσίας στην ερώτηση γιατί να ψηφίσει ο πολίτης ΣΥΡΙΖΑ, όταν άλλα υποσχέθηκε τον Ιανουάριο και άλλα έφερε με τη συμφωνία αυτή.

Ο ΕΝΦΙΑ

Δεν απέφυγε τις αόριστες υποσχέσεις, για κάποτε στο μέλλον, ο Αλέξης Τσιπρας, λέγοντας ότι ο ΕΝΦΙΑ θα καταργηθεί και θα αντικατασταθεί, όταν θα προχωρήσει μπροστά η οικονομία, αποφεύγοντας να πει οτιδηποτε άλλο συγκεκριμένο.

Πάντως, δικαιολόγησε την περίφημη προτροπή του να μην πληρώνουν οι πολίτες το χαράτσι, όπως είχε πει ότι θα κάνει ο ίδιος (του το θύμισε ο Αντώνης Σρόιτερ), λέγοντας ότι ήταν μια πράξη αντίστασης, όταν υπήρχε περιθώριο. Για να προσθέσει, χαμηλόφωνα: «Το ακίνητο δεν ήταν στην ιδιοκτησία μου».

Άφησε να εννοηθεί, δε, ότι έκτοτε πλήρωσε τον ΕΝΦΙΑ.

Καυγάς Τσίπρα-Τρέμη για τα ΜΜΕ

«Κυρία Τρέμη, είμαι στη διάθεσή σας να απαντήσω. Γιατί διαμαρτύρεστε; Έχετε τη μύγα και μυγιάζεστε;» ήταν η ειρωνική φράση του τέως πρωθυπουργού προς την άνκορ-γούμαν του Mega, όταν η δεύτερη εξανέστη για το ζήτημα των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου Μάκη Γιομπαζολιά σχετικά με το σχέδιο εξυγίανσης που προωθούσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε τη γνωστή θέση περί επιχειρηματιών που, ενώ χρωστούν, επιμένουν να διεκδικούν περαιτέρω δανειοδοτήσεις.

Η Όλγα Τρέμη, μολονότι δεν είχε το λόγο, αντέδρασε έντονα, απαιτώντας διευκρινίσεις ώστε να μην καλλιεργούνται εσφαλμένες εντυπώσεις.

Ο κ. Τσίπρας βρήκε την ευκαιρία να πλήξει την κυρία Τρέμη επί προσωπικού, με την ατάκα περί μύγας και μυγιάσματος. Η δημοσιογράφος ανέβασε τους τόνους και απαίτησε να της δοθεί ο λόγος, κάτι που όμως απέρριψε καθέτως ο συντονιστής του ντιμπέιτ, Πάνος Χαρίτος.

Η Όλγα Τρέμη αρνήθηκε να ησυχάσει και εξακολούθησε να διαμαρτύρεται, επιμένοντας στο ξεκαθάρισμα του νοήματος όσων υπαινίσσεται ο τέως πρωθυπουργός.

Η επίμονη άρνηση του Πάνου Χαρίτου να ενδώσει στην πίεση της συναδέλφου του και με δεδομένη την προϋπόθεση τήρησης των εξ αρχής συμπεφωνημένων επί της διαδικασίας, η κυρία Τρέμη αναγκάστηκε να υποχωρήσει.

ΑΝΤΕΧΕΤΕ ΝΑ ΤΑ ΔΕΙΤΕ;

Η άγρια κόντρα Καμμένου – Μεϊμαράκη και ο τύπος πίσω από τον Τσίπρα

Μεϊμαράκης για Καμμένο: Έχει παλαβώσει!

Κόντρα Τσίπρα- Τρέμη: Γατί μυγιάζεσαι

Μεϊμαράκης: Έτσι όπως πάει η συζήτηση θα αλλάξουν κανάλι

«Αποκαλύψεις» Λαφαζάνη για την κλοπή στο Νομισματοκοπείο

 

Γιατί καθυστέρησε το ντιμπέιτ

Το ντιμπέιτ άρχισε ένα τέταρτο μετά την προκαθορισμένη ώρα έναρξης.

Η καθυστέρηση οφείλεται στο γεγονός, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του iefimerida.gr, ότι οι αρχηγοί διαφώνησαν σε έντονο ύφος για την τελευταία ενότητα που περιλαμβάνει ερωτήσεις του ενός πολιτικού στον άλλο.

Ολοι φώναζαν και ρωτούσαν τι είδους ερωτήσεις θα επιτρέπεται να τεθούν, ποια θα είναι η σειρά και πώς θα μπορέσει ένας πολιτικός να απαντήσει σε τόσο λίγο χρόνο σε μια «καυτή» ενδεχομένως ερώτηση κάποιου αντιπάλου του.

Ο δεύτερος λόγος που καθυστέρησε το ντιμπέιτ είναι γιατί ο Τέρενς Κουίκ διαφώνησε για τη σειρά με την οποία θα του έθεταν τις ερωτήσεις.

«Τα έχετε κάνει πλακάκια! Δεν πρόκειται να δεχτούμε, θα σηκωθούμε να φύγουμε» έλεγε ο Τέρενς Κουίκ και οι φωνές ακούστηκαν στους διαδρόμους της ΕΡΤ όπου έντρομοι δημοσιογράφοι και τεχνικοί ανέμεναν τους πολιτικούς να μπουν στο στούντιο.

To γραφείο του Πάνου Καμμένου ανέβασε τουίτ εν μέσω ντιμπέιτ για τις ερωτήσεις προς τους αρχηγούς:
Panos Kammenos ‏@PanosKammenos
Τι θα θέλατε να ρωτήσω και ποιόν πολιτικό αρχηγό ; Περιμένω προτάσεις πολιτών εδώ

Στην ίδια κατηγορία

loading...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact