ΚΟΣΜΟΣ

NYT: «Η Κίνα γνώριζε ότι η Ρωσία θα επέμβει»

Σύμφωνα με τις New York Times, υπάρχει έκθεση δυτικών μυστικών υπηρεσιών που αποδεικνύει το γεγονός πως ανώτεροι Κινέζοι αξιωματούχοι είχαν κάποιο επίπεδο γνώσης σχετικά με τα σχέδια ή τις προθέσεις της Ρωσίας να επέμβει στην Ουκρανία, πριν εκκινήσει τη διαδικασία την περασμένη εβδομάδα.

Ταυτόχρονα οι Κινέζοι αξιωματούχοι είχαν πει σε Ρώσους ομολόγους τους στις αρχές Φεβρουαρίου να μην επέμβουν πριν από το τέλος των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Πεκίνο, σύμφωνα με αξιωματούχους της κυβέρνησης Μπάιντεν και έναν Ευρωπαίο.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, συναντήθηκε με τον Κινέζο ομόλογό του, Σι Τζινπίνγκ, στο Πεκίνο στις 4 Φεβρουαρίου, πριν από την τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων.

Η Μόσχα και το Πεκίνο εξέδωσαν μια κοινή ανακοίνωση 5.000 λέξεων εκείνη την ημέρα, δηλώνοντας ότι η συνεργασία τους «δεν είχε όρια», καταγγέλλοντας τη διεύρυνση του ΝΑΤΟ και βεβαιώνοντας ότι θα εγκαθιδρύσουν μια νέα παγκόσμια τάξη πραγμάτων με αληθινή «δημοκρατία».

Οι πληροφορίες για την ανταλλαγή μεταξύ Κινέζων και Ρώσων αξιωματούχων ήταν απόρρητες. Συλλέχθηκαν από μια δυτική υπηρεσία πληροφοριών και θεωρήθηκαν αξιόπιστες από τους αξιωματούχους που την εξέτασαν.

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Σοκ από τη σφαγή στη πόλη Μπούσα της Ουκρανίας

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλούν οι εικόνες που βλέπουν…

Κάρλα Ντελ Πόντε: Να εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης για τον Πούτιν

«Είναι εγκληματίας πολέμου» Η πρώην Γενική Εισαγγελέας του…

Μπάμπα Βάνγκα: «Ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα γίνει…»

Προφητεία για τη Ρωσία και τον Πούτιν είχε…
contact