ΚΟΣΜΟΣ

Ο 74χρονος Σόιμπλε αρνείται να εγκαταλείψει την πολιτική -Θα θέσει ξανά υποψηφιότητα

Δύο από τους μακροβιότερους πολιτικούς της Γερμανίας, ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και ο πρώην επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Αριστεράς (Die Linke) Γκρέγκορ Γκίζι ετοιμάζονται να θέσουν υποψηφιότητα στις ομοσπονδιακές εκλογές του 2017, παρά τις πληροφορίες που τους ήθελαν να σκέφτονται την αποχώρησή τους από την ενεργό πολιτική.

Όπως ανακοίνωσε η τοπική οργάνωση του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) στο Όρτενάου της Βάδης-Βυρτεμβέργης, ο κ. Σόιμπλε, ο οποίος την Κυριακή θα γιορτάσει τα 74α γενέθλιά του, θα διεκδικήσει στις επικείμενες εσωκομματικές διαδικασίες την υποψηφιότητά του για απευθείας εκλογή στην εκλογική περιφέρεια του Όφενμπουργκ.

«Τα μέλη της CDU έχουν μεγάλο σεβασμό για την προσφορά και την παρουσία του Σόιμπλε στην εκλογική του περιφέρεια, παρά την πολύ απαιτητική κυβερνητική του θέση. Έχει πετύχει πολλά για την περιοχή. Το κορυφαίο στέλεχος απολαμβάνει μεγάλη εμπιστοσύνη, ειδικά σε αυτές τις πολιτικά ταραγμένες εποχές», δήλωσε ο επικεφαλής της τοπικής οργάνωσης Φόλκερ Σεμπέστα και εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι ο κ. Σόιμπλε θέτει τον εαυτό του και πάλι στη διάθεση της CDU, τόσο στην εκλογική του περιφέρεια όσο και στην ομοσπονδιακή πολιτική.
Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος εκλέγεται από το 1972, είναι ήδη ο μακροβιότερος βουλευτής της Bundestag.


 
Στο στρατόπεδο της Αριστεράς, ο 68χρονος Γκρέγκορ Γκίζι, ο οποίος ήταν μεταξύ των υποψηφίων για την Καγκελαρία στις προηγούμενες εκλογές, ανακοίνωσε τον Ιούνιο του 2015 την αποχώρησή του από τη θέση του επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος και της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Bundestag, σημειώνοντας ότι δεν ήταν βέβαιος εάν θα έθετε εκ νέου υποψηφιότητα στις εκλογές του 2017.
«Ειδικά από την εκλογική μου περιφέρεια, στο Τρέπτοου-Κέπενικ (προάστιο του νοτιοανατολικού Βερολίνου), μου περιήλθαν πολλές παραινέσεις και μηνύματα να θέσω υποψηφιότητα για άλλη μια φορά. Μετά από βαθιά σκέψη, δεν μπορώ και δεν θέλω να το αποφύγω και, αν το κόμμα μου με προτείνει, θα αγωνιστώ ως απευθείας υποψήφιος ώστε να συνεχίσω να εκπροσωπώ στην Βουλή το για μένα ωραιότερο προάστιο του Βερολίνου», δηλώνει ο κ. Γκίζι στην σημερινή έκδοση της διαδικτυακής εφημερίδας «Berliner Kurier», διευκρινίζοντας ότι δεν επιθυμεί να εκλεγεί με λίστα, αλλά απευθείας.
Η υποψηφιότητα του Γκρέγκορ Γκίζι, όπως σχολιάζει η εφημερίδα, αναμένεται να κινήσει το ενδιαφέρον τόσο των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) όσο και των Πρασίνων, καθώς θεωρείται από τα λίγα στελέχη της Αριστεράς που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν συνασπισμό SPD – Αριστεράς – Πρασίνων ώστε να εκδιώξουν την Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) από την Καγκελαρία.
«Η ‘Αγγελα Μέρκελ αφαίρεσε την αλληλεγγύη από την Ευρώπη, περισσότερο από ό,τι κάθε προκάτοχός της. Η CDU/CSU πρέπει να πάει στην αντιπολίτευση ώστε να μπορέσει έτσι να καταστήσει και την Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD) περιττή. Η Γερμανία και η Ευρώπη χρειάζονται μια διαφορετική, κοινωνική, ειρηνική και δημοκρατική πολιτική. Αυτό είναι ήδη μια σχεδόν ιστορική αναγκαιότητα και είναι δυνατή μόνο με μια δυνατή Αριστερά», τονίζει ο κ. Γκίζι και προσθέτει ότι η Αριστερά πρέπει να εξελίξει περισσότερο την στρατηγική διακυβέρνησης και όχι μόνο διαμαρτυρίας και «να αναλάβει ακόμη περισσότερες ευθύνες».

Πηγή

Στην ίδια κατηγορία

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Ο Ρέι Ντάλιο προειδοποιεί για Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Ο κίνδυνος ενός παγκόσμιου πολέμου που θα περιλαμβάνει…

Ισραήλ: «Εγκαταλείψτε άμεσα την Τουρκία»

Το Channel 12, επικαλούμενο δήλωση της κυβέρνησης, μετέδωσε…

Έφθασε η ώρα…που οι προφητείες των Γερόντων, γίνονται πραγματικότητα;

Γέροντας Αθανάσιος: Την κατάσταση που βιώνει τον τελευταίο…

«Στόχος μας ολόκληρος ο πλανήτης»: Τι έλεγε ο ηγέτης της Χαμάς το 2022

Ο 78χρονος συνιδρυτής της Χαμάς “εκτόξευε” απειλές όχι…

Οι 5 αλλαγές που έρχονται σε συντάξεις – επιδόματα

Οριστικοποιήθηκαν οι διατάξεις του ασφαλιστικού -για την απασχόληση…

Ελαιόλαδο: Πόσο θα κρατηθούν στα ύψη οι τιμές

Ακριβό, τουλάχιστον για το επόμενο εξάμηνο, θα παραμείνει…

Λωρίδα της Γάζας: Σκηνές που πραγματικά θέλεις κουράγιο για να τις δεις…

Σκηνές γροθιά στο στομάχι! Βίντεο που ήρθε στο…
contact